Никой в комисията в Народното събрание (НС), създадена специално за

...
Никой в комисията в Народното събрание (НС), създадена специално за
Коментари Харесай

Комисията за ЧЕЗ не се вълнува от обвинения в убийство чех, свързан със сделката

Никой в комисията в Народното събрание (НС), основана особено за следствие на договорката към закупуването на българския бизнес на ЧЕЗ, не е осведомен с лицето Никола Молчан.

Припомняме, че преди седмица се появи информация, че точно Молчан, който преди години е бил обвинен за ликвидиране, е връзката сред " Инерком България " - купувача на българските активи на ЧЕЗ и чешката компания. Мъжът е участвал на срещата на 13 март 2018 година сред екипа на " Инерком България ", благосъстоятелност на Гинка Върбакова , и управлението на " ЧЕЗ България ".

Това обаче очевидно не трогва членовете на комисията. Проверка на Actualno.com в Народното събрание сподели, че нито един от депутатите в комисията не се интересува от това по какъв начин чешки жител, упрекван в ликвидиране, внезапно се трансформира във връзка сред българска компания и най-голямото електроразпределително дружество у нас.

Председателят на комисията Жельо Бойчев (БСП), който преди седмица даде обещание, че ще се запознае с информацията и ще разяснява, разгласи, че " няма потенциала да се среща с лицето Молчан " и чака на днешното съвещание " тези, които ще изслушваме, да кажат ".

Какво сподели ръководителят на отрасловата комисия Делян Добрев пред кореспондент на Actualno.com прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР