Никой през 19 век в. не е делил руската армия

...
Никой през 19 век в. не е делил руската армия
Коментари Харесай

Владислав Кононов: Изказването на патриарх Кирил няма политически характер

Никой през 19 век в. не е делил съветската войска по народен симптом и никоя от тези национални автономии не е имала политическата воля за решаването на комплицираните външнополитически задания, които е решавала Руската империя. Това съобщи в изявление за предаването " Събота 150 " по " Хоризонт " Владислав Кононов , изпълнителен шеф на Руското военно-историческо сдружение.
Действително патриарх Кирил изрази някои мисли и известно страдание от думите на президента Румен Радев за това, че България е признателна на всеки народ, пролял кръвта си за освобождението й. Както знаем от учебниците, войната се назовава Руско-турска и на никого не е идвало мислено да дели съветската войска по народен симптом, акцентира Кононов:
" Ние сме били и сме многонационална страна и постоянно единството на доста народи ни е предписание по-силни. Официално Руската православна черква е отделена от страната. Затова да се приказва, че изявлението на патриарх Кирил има политически темперамент, евентуално не е вярно. /.../ Прочетох изявленията на някои български политици, в това число във връзка думите на Светейшия патриарх Кирил. Знаете ли, има много груби изявления, за които, коства ми се, би трябвало да бъдат поднесени публични извинения. "  
Не бива да се зачертават многовековни добросъседски връзки, безапелационен е Владислав Кононов:
" Не бива да се зачертава това ниво на контакти, което имаме през днешния ден и не трябва да се отхвърляме от цялата си история в името на политическата обстановка. Работата е там, че историята на 20 век, в това число във връзка с България, демонстрира до какво може да докара стремежът за следване на конюнктурата. Не върша разяснения, само че мисля, че грамотният човек схваща защо става дума: и Първата международна война, и Втората, и събитията през 90-те години. Имаме обща християнска традиция, обща езикова група, много сходна просвета и няма смисъл братята да се бият и да потвърждават кой от тях е прав и кой отговорен. Ние сме едно цяло и това не би трябвало да бъде разрушавано. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР