Никой от Продължаваме промяната не търси официално подкрепа от Има

...
Никой от Продължаваме промяната не търси официално подкрепа от Има
Коментари Харесай

Ива Митева не знае дали ИТН ще подкрепи кабинета, но депутатите им били притискани

Никой от " Продължаваме промяната " не търси публично поддръжка от " ИТН " за бъдещото държавно управление с министър председател Асен Василев, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от партията на Слави Трифонов Ива Митева. Според нея за разлика от консултациите с парламентарните групи на Българска социалистическа партия и " Демократична България " с депутати от Има Такъв Народ се търси контакт самостоятелно. " Имаха право на втори късмет, само че те не желаеха да им го дадем. Ако ни поканят на диалог, ще отидем ", сподели Митева.

Според нея е обидно, че към Демократична България и Българска социалистическа партия има предложения като група, а с депутатите от " ИТН " се търси самостоятелен контакт. " Натискът върху депутати се приема като нормалност. Грозно и подмолно е да се притискат народни представители, употребяват се и фамилиите им, другари и познати ", изясни Митева.

Тя посочи, че през уикенда и е звънял Кирил Петков, като е изискал да се видят. " Искат да се забележим, да поговорим, да ни обяснят някои неща. Опитват се да кажат какъв брой Слави Трифонов не е честен, а те са честни. Казват, че би трябвало да се направи нещо, а ние не сме на страната на истината ", разказа депутатът естеството на диалозите, които нейните сътрудници водят.

В отговор на въпрос Ива Митева уточни, че за момента няма публично решение на " ИТН " дали да бъде подсилен кабинет с министър председател Асен Василев, само че при неналичието на разговор и предварителните условия от " ИТН " (правителство, в което Кирил Петков не е министър, а Асен Василев по-скоро не участва - бел. авт.) по-скоро той няма да бъде подсилен.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР