Никой от постоянно или временно пребиваващите български граждани в Ливан

...
Никой от постоянно или временно пребиваващите български граждани в Ливан
Коментари Харесай

Няма пострадали българи в Бейрут

Никой от непрекъснато или краткотрайно пребиваващите български жители в Ливан не се е обърнал към българското посолство с молба за помощ или информация, че е потърпевш, оповестиха от Министерството на външните работи към 18 часа българско време.

Няма потърпевши чиновници на дипломатическата ни задача . Консулската работа към посолството действа обикновено и е в подготвеност да окаже подпомагане на нуждаещи се от помощ наши сънародници. За контакт може да бъде употребен телефон 00961 5 452 883, както и електронни адреси [email protected] и [email protected] .

Мисията ни в Бейрут е в контакт с представители на Асоциацията на приключилите български образователни заведения , която сплотява българските жители и техните родственици в страната. Посолството е в непрекъснат контакт и с ливанските управляващи, като към този момент от тях не е постъпвала информация за потърпевши българи.
 Мощна детонация в Бейрут рани десетки Обновена
Мощна детонация в Бейрут рани десетки

Възможно е да е взривен склад с пиротехника на пристанището

Припомняме, че на 4 август, малко след 18 часа локално време, на пристанището в Бейрут стана детонация . След гърмежа има голям брой жертви, ранени и до обилни материални вреди. Поражения бяха нанесени и върху постройката на българското посолство, както и върху жилищните блокове, в които са настанени чиновниците и техните фамилии. Щетите са най-много по фасадите на постройките, като стъклата на прозорците са изпочупени.
 Експлозията в Бейрут: Реакция на страните по света Обновена
Експлозията в Бейрут: Реакция на страните по света

Броят на починалите се е нараснал до 135, като към 5000 души са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР