Никой от музикалните среди не може да повярва, че си

...
Никой от музикалните среди не може да повярва, че си
Коментари Харесай

Музикантите в шок от смъртта на Буги Барабата, почитат го, като...

Никой от музикалните среди не може да повярва, че си е отишъл колоритният Буги Барабата. Музикантът с огромно сърце, блусарят, тъкмо оня Буги, който имаше постоянно подготвен лаф за всеки и всичко.

Часове, откакто се разнесе трагичната вест, в обществените мрежи негови другари не престават да споделят болката си.
"Оредяваме... Буги и той се възнесе към Великите безконечни ловни полета ", написа Васко Кръпката. За него този удар е двоен, тъй като предния ден той изгуби различен собствен другар - многоликият музикант, артист, художник и създател Спартак Консантинов Генев или, както множеството го знаят - Спарки.

Васко Кръпката въпреки всичко намира сили и споделя един от обичаните си вицове, измислени от Буги Барабата:

"В аптеката влизат Буги Барабата и Васко Кръпката. Идва редът на Буги и той пита: извинете, имате ли четки за зъби? Да, имаме доста типове четки за зъби, споделя аптекарката, а на Вас тъкмо за кой зъб ви би трябвало?... Идва редът на Кръпката - Извинете, имате ли гребени? "

Ех, Буги.... кой ще измисля в този момент лафове и вицове...

Така, под поста му и други, познавали необикновено колоритния Буги Барабата споделят свои радостни случки с него:

Олег Ковачев: "Виждаме се с него за пръв път в бирария "Гюлето ". Ще приказваме по работа. Идва келнерката и аз споделям: "Две бири от по литър, да не се разкарваш! " Очите на Буги блеснат и ми вика: "Приятно е да се работи с теб! "

Бойко Колев: "Цвете за Гошо 2014, Буги разпява публиката и споделя - Само дамите, викат, Само мъжете, викат, Само почитателите на Азис, гробно безмълвие... И Буги: Обичам вииииии.... "

Румен Методиев: "Друг лаф на Барабата: Едни пеят подправено, други свирят подправено... Но е рядка заложба като мен по едно и също време да пееш и свириш подправено! "

Буги Барабата и Фънки си приказват:

- Разбра ли, че Криско е направил концерт в Африка?

- Добре е направил, бе мен. Нека схванат, че има и по-страшно нещо от глада.

"Буги... Любов и Светлина! Силно боли. Силно "! Това написа Елена Розберг, която е водеща в радио Z-Rock във връзка непредвидената гибел на Буги Барабата.

"Не бива да приказваме с горест за отишлите си музиканти. Представете си какъв бенд се събра на небето: Воев, Кембъла, Духи от “Херманс Улф”, Дими от Сленг, Жоро Матев, Пифа, Буги Барабата, Георги Минчев, Пеци Гюзелев, Александър от “Пролетарии”, Велко Илиев от “Нещо цветно”... На небето има български рок енд рол и когато ние отидем там, което неизбежно ще се случи, ще ни посрещнат нашите сътрудници с китара в ръка.Отделен въпрос е дали ние заслужаваме да ни помнят по този начин, както ние помним отишлите си събратя от неофициалното българско рок приятелство. Изпратете Буги с овации!!! Той беше единствения достоверен български блусар!!! " Това написа и музикантът Венци Мицов.

Когато някой е блестял толкоз блестящо, фактически е мъчно да приемеш, че си е отишъл. Приятелите на Буги знаят, че ще го запомнят точно подобен - живописен, пъстър, деятелен, добър, ухилен, подготвен постоянно да подкара някое музикално парче. Мъжът, който изживя живота си тъкмо като блус.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР