Никой от жителите на село Чешнегирово не е разбрал за

...
Никой от жителите на село Чешнегирово не е разбрал за
Коментари Харесай

Кметът на Чешнегирово проговори за фаталния инцидент при военно учение

Никой от жителите на село Чешнегирово не е схванал за съдбовния случай, довел до гибелта на парашутист, по време на провелите се нощес полети. Самият кмет на селото Христо Атанасов показа пред TrafficNews.bg, че е получил информация тази заран от районни медии.

"Знае се, че има един умрял канадец и трима ранени ", удостоверил той. Кметът споделил, че подготовката за учението е протекла умерено, а хората са били предизвестени посредством дипляни и известия. Никой не бил обезпокоен от прелитащите ниско над селото самолети, тъй като сходен вид полети не били необичайност в региона.

"Хората са привикнали с шума, тъй като от 68-а бригада "Специални сили " постоянно организират учения тук. Не помня обаче по кое време за финален път е ставал случай. Имало е много, дори са падали самолети, само че това е било през 70-те години на предишния век ", сподели още Атанасов.

Местни хора пък споделиха, че са видели на място представители на американското посолство. По думите им, те пристигнали няколко часа след случая. Полетите се осъществили към среднощ.

Парашутистът е умрял по време на военното обучение "Swift Response 19 ". При образователния десант са потърпевши още трима американски военнослужещи. Военнослужещият скочил от един от военните самолети, участващи в учението, само че заради механически аргументи парашутът му не се е отворил. Американците са потърпевши също при скока, защото са били близо един до различен.

Пострадалите са с фрактури на крайниците и са настанени в УМБАЛ "Свети Георги ". Случаят е стихотворец и се проверява от военна полиция.

В интернационалното въздушно обучение, което е под командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа, вземат участие 500 военнослужещи и голям брой летателни апарати. Става въпрос за въздушно-десантна интервенция в действителни условия с десант на парашутисти и втурване на техника от въздуха. Тя е част от огромното натовско обучение "Black Sea/Balkans Regional Exercises 2019 ".









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР