Никой от държавата не уважи моя 50-годишен юбилей на сцената.

...
Никой от държавата не уважи моя 50-годишен юбилей на сцената.
Коментари Харесай

Кидика жестоко обиден на държавата

" Никой от страната не почете моя 50-годишен празник на сцената. От министерството на просвета не изпратиха и едно писмо или честитка. А за други, няма да им споделям имената, дарове, грамоти и така нататък Аз все едно не съм съществувал и пял. Показват голямо пренебрежение към мен! "   Това съобщи точно на рождения си ден именитият Христо Кидиков.

Изпълнителят навършва 75 години през днешния ден. През предишния месец той означи различен празник - 50 години на сцената, с огромен концерт в Пловдив. Само от Българска национална телевизия отразиха концерта ми. Ще го излъчат на следващия ден в моя чест. Няма да е денят, в който съм роден. Но отново е нещо. Жоро Любенов ме предложения предходната седмица да приказвам за юбилея. БНР ме потърсиха. А другите дори и за изявление не ми се обадиха ", споделя Кидиков.

Легендата ще означи непретенциозно рождения си ден. Ще го посрещне с другари в стеснен фамилен кръг на вилата си в Еленския Балкан. " Ще пием по две-три ракии. Да се имунизираме (смее се). Пожелавам си да съм жив и здрав. Друго не желая. Животът е единственият подарък, който не можеш да получиш повторно. Животът е прелестен. Вярно, всеки има компликации, само че би трябвало да преминем през тях. Това са дребни моменти от другояче хубавия живот на всеки ", заключва метафизичен Кидиков.

Съвсем скоро артистът ще показа автобиографичната си книга. Премиерата би трябвало да е във Велико Търново в края на месеца. " Дано не затворят всичко - надява се Кидика. - Пандемията се отрази доста неприятно - освен на мен, но и на всички. С това ново повишаване на газ, бензин не е добре ситуацията. Но значимото е да сме живи и здрави ", споделя рожденикът.

Музикантът, станал известен с фразата " Майна, цъкни ВЕФ-а, да чуем Кидика " , още пази в дома си три руски транзистора. " Те са ми дарове от скъпи другари. Всички работят. На село има единствено радио. Затова не преставам да цъкам ВЕФ-а ", прибавя с усмивка на устата Кидиков.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР