Никой от Борисовите “рицари не излезе, за да защити честта

...
Никой от Борисовите “рицари не излезе, за да защити честта
Коментари Харесай

Защо мълчат така от централата на ГЕРБ? frognews.bg

Никой от Борисовите “рицари ” не излезе, с цел да отбрани достойнството на своя водач с брифинг пред медиите. Логично е да попитаме на какво се дължи неналичието на реакция, откакто единствено преди към седмица Даниел Митов, Делян Добрев и още няколко души стремително излязоха пред публицистите, с цел да обяснят, че прокуратурата се употребява за бухалка и съзнателно държи каузи на трупчета за оказване на политически напън. Причината за това бе поисканият от прокуратурата имунитет на Делян Добрев. 

 

Още тогава от ГЕРБ обявиха, че “няма да разрешат свалянето на имунитета на който и да било депутат, до момента в който текат разискванията и процеса на правосъдната промяна ”. Тогава се дискутираха измененията в Наказателно-процесуален кодекс и Закон за съдебната власт, с които се вкара дефинитивно механизмът за следствие на основния прокурор.

 

" Това е опит да бъде разрушено болшинството в Народно събрание, което е готово да организира правосъдна промяна. Не можем да допуснем друга институция, която по закон няма право да се меси в политическите процеси, да трансформира волята на болшинството. Днес е Делян, на следващия ден може да е Деница или някой различен от народните представители. Това не би трябвало да се позволява ", съобщи тогава Томислав Дончев.

 

Въпросът е по какъв начин всичко това ще се отрази на договарянията сред ПП-ДБ и ГЕРБ, които сега са в повратна точка - Мария Габриел “замрази ” диалозите след публикувания от Радостин Василев запис от срещата на Политическа партия. Въпреки това обаче има капацитет “ледената ера ”, както я назова Габриел, да завърши, в случай че ПП-ДБ премислят формулата и състава на възможното ротационно държавно управление. Днес ПП-ДБ ще поканят на диалози ГЕРБ. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР