Никой няма намерение да въвежда извънредно положение. Това е меко

...
Никой няма намерение да въвежда извънредно положение. Това е меко
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Никой няма намерение да въвежда извънредно положение

Никой няма желание да вкарва изключително състояние. Това е меко казано, несериозно изказване. Нямаме такива планове. Държавата се намира в спешно положение.

Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев пред Българска национална телевизия във връзка на изказванията, че се готви изключително състояние в страната от страна на служебното държавно управление. Аз съм от дълго време в администрацията и постоянно съм отстоявал правилото да има последователност - да не се зачертава положителното. За страдание това, което заварваме, не приказва добре. Приемственост - да, само че всичко, което е в застой и там където нищо не е направено през последните седем месеца ще придвижим напред, сподели още Донев.

Енергийната рецесия

На въпроса дали ще бъдат възобновени договарянията с " Газпром " министър председателят сподели следното: За месеците септември, октомври, ноември няма газ. Ще поставим всички старания за въвеждане в употреба на интерконектора с Гърция. Но, там има доста неща, които не са направени през последните 7 месеца. Той /Интерконектора, бел.ред./ няма нито акт 15, нито акт 16. Предишните управници даже са объркали имената на членовете в Надзорния съвет на сдружението, сподели още той и добави: Обвиняват ни за неща, които те не са създали нищо през последните 7 месеца. Ще търсим всички метода за подсигуряване на належащо количество за битовите консуматори и бизнеса. Ще обявим търг за доставка на полутечен газ за България.

Предстоящи избори

Сериозно предизвикателство е организационно-техническото застраховане на изборите, само че не е най-важното за нас. По-важно е да осведомяваме българските жители какво е било свършено и по какъв начин е работило предходното държавно управление, с цел да създадат своя осведомен избор. Ние ще покажем същинската обстановка в страната, с цел да не може партиите да вършат своята акция на гърба на служебното правителсто. Това не е почтена игра, само че ние ще стоим равноотдалечено от всички партии и няма да допуснем да влияем на вота.

Що се отнася до свалянето на политическото напрежение - това се оказа сложна задача. И тя има три аспекта. Първо – опълчването на самите партии. Второ – опит на политическите партии да стартират да употребяват служебното държавно управление, с цел да натрупат дивиденти. Трето – най-тежък и предизвикващ проблеми – това са основаните рецесии в обществото, които засягат директно българските жители.

Приоритети на кабинета

Ние ще извърши това, което изисква закона – ще изработим базов Бюджет, ще работим по условията за участие в еврозоната. Има доста опасности, които стоят пред влизането ни в еврозоната – инфлацията и равнище на приходите.

Война в Украйна

Призивът на президента Румен Радев да не се въвлича страната във война би трябвало да се приема еднопосочно. България е член на Европейски Съюз и НАТО. Европа е изправена пред най-тежката обстановка след Втората международна война. България е предвидим сътрудник, само че има и национални ползи, които би трябвало да отстоява. Няма риск да бъдем въвлечени, само че би трябвало да се следи всеки риск в тази посока.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР