Никой няма да забрави картините с пороя, удавил на втори

...
Никой няма да забрави картините с пороя, удавил на втори
Коментари Харесай

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА АХЧИЕВА: Внасят нов законопроект за ограничаване на сечта

Никой няма да не помни картините с пороя, удавил на втори септември трите карловски села – Каравелово, Богдан и Слатина. И трите са в подножието на планината – Средна гора.
Истински апокалипсис! Защото в къщите на хората влезе освен водата от поройния дъжд. Те бяха затрупани с кал, пръст и пясък. И цели дървета.
Затова се появиха въпросите:
Защо? Защо това се случи с такива апокалиптични последствия? Нима единствено поройният дъжд е повода? Виновна ли е яката сеч в гората през последните години? След следствие на журналиста Валя Ахчиева Албена Симеонова от Демократична България (Зелено движение), Александър Дунчев от Политическа партия, дружно със Зорница Стратиева от 47 Народно събрание внесоха законопроект, който лимитира сечта във вододайните зони и не разрешава строителството на нови горски пътища. Във времена на климатични рецесии би трябвало да мислим по какъв начин да осигурим ресурси от питейна вода, а не по какъв начин да ги губим под формата на поройни дъждове, унищожаващи цели села като Богдан и Каравелово. Необходимо да се забрани строителството на нови горски пътища и да се ограничи изсичането със стопанско прилагане на гори в санитарно охранителни пояси, зони I, II и III, се показва в обява на Албена Симеонова от " Демократична България ". Видео с целия репортаж можете да гледате
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР