"Никой няма да се противопостави" на отлагане на Брекзит, заяви

...
"Никой няма да се противопостави" на отлагане на Брекзит, заяви
Коментари Харесай

Юнкер: Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит

"Никой няма да се опълчи " на отсрочване на Брекзит, съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от ДПА.

Агенцията дефинира този коментар като един от най-силните сигнали до момента от страна на Европейски Съюз, че ще разреши на Англия да забави излизането си от съюза.

"Всяко решение за искане на повече време зависи от Англия. Ако такова искане бъде отправено, никой в Европа няма да му се опълчи ", споделя Юнкер в изявление, което ще бъде оповестено през днешния ден в немския вестник "Щутгартер цайтунг ".

Той отбелязва, че няма концепция с какъв брой вероятно може да бъде отсрочено излизането на Англия от Европейски Съюз.

"Що се отнася до Брекзит, това е като да бъдете пред съд или в намерено море; в ръцете на Бог сме ", разяснява Юнкер.

Британският парламент отхвърли контрактуваното от премиерката Тереза Мей съглашение за Брекзит. Европейски Съюз от своя страна отхвърля да предоговори договорката, напомня ДПА. Главната пречка е така наречен защитен механизъм за границата на остров Ирландия да остане отворена след Брекзит.

Миналия месец английският парламент одобри корекция, която задължава държавното управление да предоговори защитния механизъм, само че досега няма необикновен прогрес в договарянията по въпроса сред Лондон и Брюксел, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР