Никой няма да излезе победител от война със Северна Корея,

...
Никой няма да излезе победител от война със Северна Корея,
Коментари Харесай

Китай предупреди, че няма да има победител от война със Северна Корея

Никой няма да излезе победител от война със Северна Корея, прeдупреди през днешния ден китайското външно министерство след изказванията на режима в Пхенян, че американският президент му " е оповестил война ", предаде БТА.

Няма да има победител във война на Корейския полуостров, която ще има пагубни последствия за целия район, съобщи на брифинг представителят на китайското външно министерство Лу Кан. 

Американският департамент отхвърли изказванията, че е обявявал война, като ги назова неуместни.

Междувременно дипломатическите старания за справяне с рецесията, провокирана от севернокорейската нуклеарна и ракетна стратегия, не престават, съобщи през днешния ден в Делхи шефът на Пентагона Джим Матис. Той е на двудневно публично посещаване в Индия, с цел да укрепи военните връзки. " Приетите с единогласие резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации усилиха натиска над Северна Корея, а в същото време ние продължаваме дипломатическите старания и поддържаме качествата за въздържане на най-опасните закани от Северна Корея ", съобщи той.

Съединени американски щати ценят високо напъните на Индия и на света за усилване на натиска над Пхенян поради неговото рисково и дестабилизиращо държание, добави Матис пред публицисти след среща с индийския си сътрудник Нирмала Ситхараман.

Конфликт на Корейския полуостров ще има пагубни последствия и външното министерство на Русия работи " зад кулисите " за намиране на политическо решение на рецесията към Северна Корея, оповестява и организация РИА Новости, като се базира на съветски посланик. Михаил Улянов, завеждащ дирекцията за неразпространение на нуклеарното оръжие и оръжеен надзор към съветското дипломатическо ведомство, съобщи, че методът на Съединени американски щати към Северна Корея води до задънена улица, а глобите като инструмент са се изчерпали.

Агенция " Асошиейтед прес " цитира военни анализатори, съгласно които севернокорейският водач не има качества, нито има намерение да нападна американски бомбардировачи и изтребители, макар изказванията на неговия външен министър. Те считат изявлението на външния министър и пропагандното видео, симулиращо сходна офанзива, за отговор на острата реторика на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на втвърдяването на позицията му към севернокорейската нуклеарна стратегия.

Севернокорейският външен министър И Йон Хо съобщи в понеделник, че президентът Доналд Тръмп е оповестил война на Северна Корея и че Пхенян си резервира правото на контрамерки, в това число събаряне на американски стратегически бомбардировачи даже те да не прелитат във въздушното пространство на страната му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР