Никой никъде не наказва никого и законът не се изпълнява.Това

...
Никой никъде не наказва никого и законът не се изпълнява.Това
Коментари Харесай

Рашидов за фалшифицирането: Никой никъде не наказва никого и законът не се изпълнява

Никой на никое място не санкционира никого и законът не се извършва.

Това съобщи ръководителят на Комисията по просвета и медии в Народното събрание Вежди Рашидов пред Нова телевизия по повод абсурда с фалшификацията на картини в изложбата " Модернизъм и авангард. Българската вероятност ".

Безпрецедентният проблем се отнася за творби на непознати художници, приписани на български създатели.

Законът би трябвало да бъде прилаган, а не услужливо някои да си затварят очите, сподели Рашидов.

Има удар върху българския пазар на културни полезности и е налице закононарушение, разяснява той, а по думите му по тази причина е внесъл в Народното събрание законови промени. Според тях, който фалшифицира, продава или дава погрешно умозаключение за изкуството, се санкционира с санкция и отнемане от независимост. Предметите на закононарушението се лишават в интерес на страната.

Държавата е цялостна с органи, с министерства, които би трябвало да упражнят надзор, акцентира Рашидов. Той е безапелационен, че не колекционерите, които се жалват, че са станали жертва на машинация от страна на недобросъвестни продавачи, а държавните органи би трябвало да сезират прокуратурата по случая.

Отдавна има трафик на изкуства, акцентира някогашният културен министър.

Когато страната няма средства да развива културата, когато удряш и колекционерите, бълваме по 80 дипломирани създатели в Академията, само че кой ще ги изхранва, пита Рашидов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР