Никой не вярва на нищо вече. Хората за съжаление си

...
Никой не вярва на нищо вече. Хората за съжаление си
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Никой не вярва на нищо вече. Антиваксърите имаха възможност 15-20 дни преди нас

Никой не има вяра на нищо към този момент. Хората за жалост си мислят, че са безсмъртни. Започват да имат вяра, едвам когато те или техните близки прекрачат прага на болничното заведение.
Това съобщи пред bTV шефът н УМБАЛСМ " Пирогов " проф. Асен Балтов.

" Настроението преди Коледа е по-добро от това, което беше преди три седмици. Благодарение на ограниченията към този момент сме малко по-спокойни. Причините да няма резултат първоначално са две - има доста скрита заболеваемост, хората избират да не се изследват и по тоя метод не разрешават да ги обхванем, да карантинираме тях и тяхните близки ", уточни още проф. Балтов.

По думите му, с цел да има спокоен интервал на имунизация заболеваемостта и смъртността би трябвало да спаднат доста. Той посъветва хората, които са заболели, да не се подлагат на имунизация в такава дейна фаза.

" Антиваксърите имаха опция 15-20 дни преди нас да стартират да приказват преди имунизациите. Има и нелоялна конкуренция сред производителите на ваксини, което оказва помощ да се приказват погрешни обстоятелства. Това ще се преодолее. Като се види късата характерност на продукта и се дадат ясни инструкции, процентът на искащите ще се вдигне ", уточни още Балтов.

Директорът на болничното заведение уточни, че ще се имунизира. Той изрази предпочитание това да се случи обществено, както се прави в други страни в света.

" В момента има една обща идея че всички би трябвало да го създадат по едно и също време. Затова изоставаме. В Англия за 10 дни има имунизирани над 150 хиляди ", уточни още проф. Балтов.

Той изрази вяра, че хората от по-задните групи за имунизация ще имат опция да се имунизират през месец март.

“Всяка ваксина има къса характерност, която ще бъде публикувана след утвърждението на ЕМА и всеки ще има информация. В случая първите ваксини са извънредно новаторски, рискът при тях е доста понижен, не нападат ядрото на клетката - това е производството на един белтък в рибозомите ", изясни проф. Балтов.

Той посъветва хронично и онкологично болните, както и хората с алергии, да потърсят доктор, преди да се имунизират.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР