Никой не трябва да спи спокойно от тези, които се

...
Никой не трябва да спи спокойно от тези, които се
Коментари Харесай

Радев: България постоянно се готви за потенциална мигрантска криза

Никой не би трябвало да спи умерено от тези, които се занимават с казуса с мигрантите и с това да защищават България от тях. Това съобщи зам.-председателят на Вътрешната комисия в Народно събрание Валентин Радев пред NOVA.

„ В България споделяме постоянно, че се оправяме доста добре и натискът е нулев, само че това е евентуална заплаха и тя може да ескалира доста бързо ”, сподели Радев.

Радев съобщи, че счита, че рецесията отшумява. „ На 1-ви, когато Ердоган сподели, че отварят границата е имало 10 хиляди души – напън. 7 дни по-късно, те са 2900. Три пъти по-малко “, сподели Радев. И добави: “Въпреки това, тези хора, тези цифри…Това не са хора, които бягат от войната. Повече от 90% са стопански мигранти. “

„ Ние се готвим. България доста се готви. Ние направихме заграждение на границата. После го наситихме с камери и датчици, виждаме на 10-15 километра във вътрешността кой се движи. Освен Държавна организация за бежанците, имаме и Дирекция „ Миграция “. Едните имат 5190 места, от които по-малко от 10% са заети, а другите имат 1200 места “, изясни Радев. По думите му с изключение на тези места, има и площадки, където, в случай че се наложи може да се разшири и до 5-6 хиляди места.

Той напомни, че законът е по този начин изменен, че е позволено и на армията да взе участие по границата. „ Имаме и проект. Всяка година се вършат проекти и тренировки “, добави той. /tribune.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР