Никой не стои над каузата, която защитава обединението между Продължаваме

...
Никой не стои над каузата, която защитава обединението между Продължаваме
Коментари Харесай

Петков отговори на Дунчев за листите: Никой не е над каузата

Никой не стои над идеята, която пази обединяването сред " Продължаваме промяната " и  " Демократична България ". Това бе сбитият отговор на съпредседателят на Политическа партия и бивш премиер Кирил Петков на обвиняванията на ексдепутата от партията Александър Дунчев, който заяви, че в. (линк от Дунчев) Той, Асен Василев, Атанас Атанасов и други знакови фигури от новата коалиция ПП-ДБ проведоха предизборно събитие, на което оповестиха платформата си, което събра 200-300 членове и симпатизанти пред Народния спектакъл в столицата.

" Видяхте ли какво се случи преди малко. Гражданските организации, които постоянно са били с техните си каузи, застанаха с нас. Това, което би трябвало да се разбере, е, че никой от нас не е по-голям от идеята, никой от нас не е по-голям от обединяването. Това ми е отговорът за Александър Дунчев ", сбит бе пред медиите след формалната част Петков, отказвайки по-нататъшен коментар.

News.bg обаче съумя да вземе коментар от някогашния министър председател , до момента в който той се снимаше и прегръщаше с последователи. " Не може да има един човек над идеята, колкото и да е почтен, колкото и да е добър. Всеки би трябвало да каже - моето его отива на втора линия ", не сподели нищо ново обаче той. Съобщи въпреки всичко, че ще води листата на ПП-ДБ в 23 МИР в София .

Казусът разяснява пред News.bg и Асен Василев . " Изпълнителният съвет взе решение и дефинира по какъв начин да бъдат разпределени листите сред нас и " Демократична България ". Ако Изпълнителният съвет е задкулисие, да, задкулисие има. Водачът в София-област се дефинира от " Демократична България ". Ясно е, че при такова обединяване, ще има някой неудовлетворен.

50 цивилен обединявания влизат в листите на обединението ПП-ДБ. Сред тях са " Правосъдие за всеки ", " Боец ", " Ние идваме " и други " Видяхте част от тях през днешния ден на сцената, ще има и следващо събитие, на което ще обединим всичките. Не мога да ви ги кажа всичките в този момент, ще пропусна някой, те ще се обидят ", сподели по тематиката Асен Василев.

Бившият финансов министър разяснява и думите на Бойко Борисов, че Политическа партия и Демократична България не желаят да има държавно управление след вота на 2 април, а се готвят с всички сили за локалните избори наесен.
 Бойко Борисов са закани този път да стане народен представител
Бойко Борисов са закани този път да стане народен представител

Три пъти седмично ходел в американското посолство

" Ще бием ГЕРБ на 2 април, след което ще ги бием на локалните избори ", изрази убеденост пред News.bg Василев.

" Изборите на всички места са интродукция за локалните избори, защото централната власт без локалната власт не може да стигне до същинските проблеми на хората - до счупените тротоари, до ВиК-то, до боклука... Това са ежедневните проблеми, без които не могат да се решат огромните ", уточни още той.

Коментар за нас даде и доскорошното младо острие на Българска социалистическа партия, а. " Парламентарната група на Българска социалистическа партия вкара машинния избор, категорична съпротива за правосъдната промяна, апропо и за еврото. Факт е, че на последния си конгрес Българска социалистическа партия прикани за поддръжка на референдума на " Възраждане " против еврото, факт е, че върна хартията, факт е, че е против правосъдната промяна ", разяснява той дали Българска социалистическа партия са останали в лагера на " неприятните ".

По-рано от сцената на предизборното събитие Асен Василев съобщи , че обединяването ПП-ДБ не е ляво, тъй като не е вдигнало налозите, с цел да реализира обществената си политика. Какво е мнението на някогашния ляв народен представител?

" Кабинетът " Петков " съумя да усили доста пенсиите и обществените заплащания, без да вдига данъците. В тази коалиция има Зелено придвижване, което не е нито ляво, нито дясно, има десни обединения, има Политическа партия, които имат доста обществени политики, някои от които леви. Това е обединението на положителното, някои споделя " на светлите сили " - тъкмо какъв етикет ще използваме, само че на тези избори е ясно - на тези избори от другата страна е обединението " Магнитски ", на хартиената бюлетина. Така че изборът е напълно е явен - дали българите желаят Бойко Борисов да е на власт или да остане в историята. "

Малко след началото на митинга на Политическа партия и Демократична България ексклузивен брифинг дадоха и от ГЕРБ . С едно главно обвиняване - денят, в който почитаме паметта на Апостола на свободата, не би трябвало да се употребява за предизборна пропаганда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР