Никой не се нуждае от НАТО повече от Франция... САЩ

...
Никой не се нуждае от НАТО повече от Франция... САЩ
Коментари Харесай

Цитат на деня: Никой не се нуждае от НАТО повече от Франция

" Никой не се нуждае от НАТО повече от Франция... Съединени американски щати печелят минимум. Много рисково изказване от тяхна страна. "

Това съобщи американският президент Доналд Тръмп в отговор на коментара на френския си сътрудник Еманюел Макрон отпреди три седмици, че светът следи " мозъчната гибел " на НАТО. Миналата седмица я разяснява и турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган и увеличи напрежието сред Париж и Анкара.

Фразата на Макрон бе отдадена на неналичието на съдействие в съюза. Тя обаче стана мотив за разнообразни тълкования и разногласия, отприщи гнева на президента в деня преди срещата на върха на Алианса в Лондон 70 години след подписването на Северноатлантическия контракт.

Пред медиите, застанал до генералния секретар Йенс Столтенберг, Тръмп се нахвърли на Франция и по други тематики. Без да навлиза в детайлности, той позволи " разединение " на страната от НАТО, а Макрон дефинира като " доста неуважително отнесъл се " към останалите страни членки. " Гледам го (Макрон) и му споделям, че има потребност от отбрана повече от всички останали и виждам по какъв начин може да се отдели. Така че съм малко сюрпризиран. "

" Това е доста, доста гадно изказване. Мисля, че имат доста висока безработица във Франция. Франция въобще не се оправя добре стопански, " съобщи американският държавен глава и след това загатна за придвижването на " жълтите жилетки ". " Много тежко изказване е за миг, когато имате такива компликации във Франция, когато погледнете какво се случва. Имаха сложна година. Не може просто да се разхождате и да вършиме такива изказвания за НАТО. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР