Никой не се е качвал на борда да ни заплашва,

...
Никой не се е качвал на борда да ни заплашва,
Коментари Харесай

Капитанът на „Царевна“ с разказ за евакуацията на българските моряци

Никой не се е качвал на борда да ни заплашва, от която и да е страна, да заплашва живота ни с револвер на челото, както се споделя. Това сподели в изявление за бТВ капитанът на кораба „ Царевна “.

„ Просто не знам по какъв начин е достигнала въпросната информация. Корабът е пленник на този град – Мариупол, и пристанището. Има доста останали хора, които бяха в региона, като заложници на корабите, само че не е имало случаи някой персонално да ни заплашва, както и на другите кораби не знам да е имало “, посочи той.

Капитанът описа по какъв начин се е случила евакуацията на българските моряци. „ Един от нашите сътрудници реши на своя отговорност да напусне кораба независимо.  Явно му е пристигнало допълнително страстта. Направихме връзка с офиса и ги предизвестих за това и те ми споделиха да изчакам вероятно връзката с външно министерство, само че той изрично отхвърли и напусна кораба. Той отиде в зоната и се върна с информация, че военните са му предали, че имаме един час прозорец да се изтеглят хората от борда. След като момчетата видяха, че той отиде и без да бъде стрелян се върна, заяви им, че има доста малко време и екипажът взе доста бързо решение. Искаха по избор да изоставен кораба и си проведоха подготовката и доста бързо се изнесоха с бяло знаме и по инструкциите на външно министерство за вдишване на пътя за безвредното място “, показа той.

Той отговори и за какво е решил да остане на борда. „ Защото съм капитан. Слава Богу съм жив, не погубен, не мъртъв. Чакаме да се разчисти единия кулоар, с цел да може да излезе кораба от някъде “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР