Никой не печели от една война, дори и народът на

...
Никой не печели от една война, дори и народът на
Коментари Харесай

Николай Василев: Русия я чака нечувана икономическа катастрофа


Никой не печели от една война, даже и народът на страната, която атакува.

Това сподели в предаването „ Карай напряко ” по NOVA някогашният министър на стопанската система. Финансистът предвижда „ нечувана изолираност ” за Русия. По думите му руснаците ще видят огромна беднотия и съсипия, „ все едно са нападнали себе си. Ще изгубят и те човешки животи, ще има и икономическа съсипия, само че преди нея поставям непоправимата морална вреда ”, съобщи Василев. Той изясни, че досега Брутният вътрешен продукт на Русия е 1 трилион и половина $. „ Ще настъпи мощна криза, която съгласно мен стартира предходната седмица. Тя ще бъде в размер на стотици милиарди годишно и то години напред. Вместо Русия да бъде просперираща и съвременна, ще се върне извънредно обратно и доста в страни ”, сподели Василев.

 Той изясни, че за броени дни рублата е изгубила една трета от цената. Освен това цялото финансово благосъстояние на съветската нация на финансовите пазари се е „ изпарило до нула за дни. Най-голямата съветска банка беше ударена за 1 ден. Стойността на акциите й на интернационалните пазари паднаха с 1000 пъти. Това не го бях виждал. Поделенията й в Европа банкрутираха за 2 дни. На нефтените и газовите компании акциите им паднаха 100 пъти за 2 дни ”, сподели.

„ Икономическата злополука ще бъде нечувана – банките ги приключихме, самолетните компании - също, Лизингодателите си прибират самолетите, няма да има интернационалните полети. Целият импорт и експорт ще бъде спрян за броени дни. И пирон няма да може да изнася. Трябва да не помнят за непознати вложения за години напред ”, разяснява финансистът.

Той добави, че през последните няколко години е предупреждавал, че може да има война покрай България и това се е случило. Василев разяснява, че постоянно е допустимо да има и тежко естествено злополучие. Той напомни и какво се случва всяка есен последните години поради пандемията. „ Рецесия имаше към пандемията, в този момент стопанската система е във напредък, най-малко допреди войната. А в случай че всички тези неща се случат по едно и също време? Имаме ли застраховка, че не могат да се случат по едно и също време? ”, пита.  

Относно България, Василев предвижда, че до 1-2 години междинната заплата в страната ще е близо 1000 $. А в София е и сега над 1000 $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР