Никой не може да премине гръцките граници. Всеки, който се

...
Никой не може да премине гръцките граници. Всеки, който се
Коментари Харесай

Атина и Анкара спорят за броя на влезлите в Гърция емигранти

„ Никой не може да премине гръцките граници. Всеки, който се опита да влезе нелегално, ще бъде спрян дейно. Цифрите, изнесени от турските управляващи, са погрешни и подвеждащи “, написа гръцкото външно министерство в формалния си акаунт в Туитър по отношение на информацията от Турция за броя на бежанците и мигрантите, влизащи в Гърция. Съобщението бе огласено от БГнес. 

Гръцкото външно министерство съобщи, че " продължава акцията за дезинформация от турските управляващи " и разгласява публични данни за опитите за задържане и арестите.

„ Кампанията за дезинформация от турските управляващи продължава. Реалността: 10 000 души бяха възпрепятствани да влязат на гръцка територия от през вчерашния ден сутринта до тази заран. От тях 73 души, които не са свързани с Идлиб, влязоха нелегално на гръцка територия и бяха задържани “, заяви гръцкото външно министерство. Изявлението идва като коментар на оповестеното от турският вътрешен министър, че 76 358 мигранти са напуснали границите на страната в посока към Европейски Съюз и са прекосили границата през Одрин.

Преди това Организация на обединените нации разгласи, че най-малко 13 000 души се намират на границата на Турция с Гърция, откакто Анкара съобщи, че към този момент няма да пречи на мигрантите да заминат за Европа. В изказване на Организация на обединените нации се споделя, че минимум 13 000 души са събрани на формалните гранични пунктове Пазаркуле и Ипсала, оповестяват американски медии. Тази информация също се разминава съществено с данните на турското външно министерство. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР