Никой не може да предскаже бъдещето, но е от значение

...
Никой не може да предскаже бъдещето, но е от значение
Коментари Харесай

10 идеи за стартиране на бизнес за бъдещето, които ще ви донесат печалба

Никой не може да предскаже бъдещето, само че е от голяма важност да сте в час с измененията в бизнес света, с цел да бъдете сполучливи. Повечето бизнесмени постоянно се пробват да изпъкнат пред тълпата като се пробват да заловен вълната на това, което става настоящо през идващите десетилетия. И някои съумяват. Други се отхвърлят през първата си година, частично тъй като не са намерили вярната ниша за развиване.

През последните години сме очевидци на голям софтуерен прогрес и светът е изцяло видоизменен, което значи, че би трябвало непрекъснато да се оглеждаме за нови бизнес благоприятни условия.

Да бъдеш притежател на бизнес или да си бизнесмен значи да поемеш риск, а никой не желае да поема опасности, които нямат смисъл.

Сайтът Webmarketing123 и Business Insider ни показват няколко бизнес трендовете за бъдещето, които се чака да бъдат високо доходоносни след десетилетие.

1. Отглеждане на месо в лаборатория

Както знаем, тематиката за устойчивата сила и ефикасното потребление на запаси е доста настояща. Ресурсите не престават да понижават от година на година и би трябвало да се промени нещо, с цел да се отговори на потребностите на възходящото население в света. Животновъдството става все по-голяма спънка за околната среда, тъй като са нужни тонове храна и вода като в същото време са и източник на големи количества замърсяване и боклуци. Затова учените са създали решение, което включва производството на месо, отглеждано в лаборатории.

Както и да гледате на тази идея, тя би могла да бъде методът, по който си набираме месо в бъдеще. Той евентуално ще бъде подсилен от бранителите на правата на животните и техните фенове по целия свят, както и от хората, които се грижат за екологичното бъдеще на Земята.

2. Брачно консултиране

Разводите стават все по-често срещани, което естествено не е добра вест, само че е опция за развиването на сполучлив бизнес.

Статистическите данни демонстрират, че нуждата от брачни консултанти ще нарасне с към 41% до 2020 година Цифрите ни приказват и за това по какъв начин би могло да наподобява търсенето им след десетилетие. Стартирането на бизнес в тази област ще изисква да се позиционирате добре в сектора и да наемете експерти по психологично здраве, което би могло да ви донесе големи облаги през идващите 10 години.

3. Вертикално земеделие

Още една опция за справяне с дефицита на храна на фона на растящото международно население. Идеята за така наречен отвесно земеделие може да помогне в това отношение. Новият способ ще направи фермерството по-ефективно и продуктивно за единица повърхност. Също по този начин се нуждае и от по-малко количество вода. Много градове към този момент влагат в тази технология. Тя им оказва помощ да се снабдяват с храна в града, вместо да я набират от ферми наоколо до него. Това може да стане единственият метод за развъждане на растения в бъдеще, тъй че опцията да ви донесе огромна облага, е сериозна.

4. Управление на водните запаси

Важно е да се мисли за бизнес хрумвания, които способстват за един по-добър живот. Чистата вода явно е жизненоважна за обществото и неща като доставянето ѝ до домовете и предприятията има извънредно значение. Бъдещите войни и спорове евентуално ще се водят за запаси като вода, а не нефт. Недостигът ѝ става все по-често срещана тематика, което я прави евентуално значимо и доходоносно бизнес начинание.

5. Слънчевата сила

През последните няколко години светът все по-активно усвоява технологии за превръщане на слънчевата светлина в топлинна и електрическа сила. Експериментите в тази област започват още преди 30 години, само че пикът на строителство на слънчеви електроцентрали се случва през последното десетилетие. Дори към този момент някои държавни управления оферират данъчни облекчения за компании, занимаващи се с това. В някои страни има и данъчни облекчения за притежателите на жилища, които решат да създадат тази инвестиция. Може да се концентрирайте върху жилищната или търговката им страна като броят на хората и притежателите на бизнес, искащи да влагат в слънчева сила, продължава да нараства.

6. Каравана за бързо хранене

Бизнесът на колела се трансформира в привлекателна концепция за бизнесмените в развитите страни. Той се оказва извънредно конкурентоспособен заради ниските разноски за стартирането и поддържането му и поради относително ниската такса за практикуване на активността по отношение на тази за стационарните магазини и заведения. Друга огромна привилегия е подвижността на този бизнес и това, че в случай че определена от вас локация не е задоволително доходоносна, тя елементарно може да бъде заменена. Този вид бизнес е мощно развъртян в Съединени американски щати, само че следва и разгръщане на европейския пазар. Ако си изкарате нужните разрешителни, изберете уместно място, откриете надеждни снабдители и не на последно място, оферирате в действителност добра храна, надали ще се неуспехите.

7. Микромобилност

Демографските промени и общият приръст на популацията носят доста промени в градовете. Все повече хора се местят да живеят там и пътуването става все по-затруднено. Тук идва и терминът микромобилност, който се употребява за решенията, свързани с напредването на къси дистанции в града. Това най-често са транспортните средства, употребявани за персонален превоз, като електрическата версия на колела, скутери или скейтбордове, написа Business Insider. Микромобилността ще играе все по-ключова роля в решаването на някои от провокациите в градовете, свързани с запазване на околната среда и икономисване на време. Ако градът или районът, в който живеете, към момента не предлага услугата за шерване на транспортни средства, това може да се окаже доста положително бизнес решение. Съчетавайки го с безапелационно онлайн наличие на компанията може и да монополизирате пазара.

8. Центрове за зареждане на електрически коли

Много от производителите като Tesla, Nissan, Toyota са се насочили към пазара на електрически коли. Не е и невероятно в даден миг всички коли да станат електрически. Популярността на тези транспортните средства пораства, само че липсват места, където да бъдат зареждани.

Вероятно ще отнеме време, до момента в който бензиностанциите бъдат преобразувани в електрически станции или им бъде добавена такава алтернатива. Затова помислете за опцията да стартирате с няколко дребни станции за зареждане и един ден да превърнете дребния си бизнес във франчайзинг.

9. 3D принтиране

В началото 3D принтерите бяха много скъпи и не изключително желани от бизнесмените. Но с течение на времето цената им падна, въпреки че към момента не са изцяло налични за всеки. В момента цената им варира от към 2000 до 15000 $ като зависи от спецификациите и вариантите, които желаете. Възможността за непосредствено произвеждане на крайни артикули доста опростява работата на дизайнерите, чиито чертежи се придвижват непосредствено от компютъра към 3D принтера. Така могат да се утвърдят нови бизнеси, които оферират високоперсонализирани или взаимно проектирани артикули сред човек и машина.

Oт Bugatti до Adidas 3D печатът към този момент има съществено въздействие в промишленостите със своята технология, засягаща както процеса на произвеждане, по този начин и този на планиране. Пазарният му дял се чака да нараства с близо 23,5% всяка година през идващите пет, тъй че може би е идеалният миг да навлезете в този вид бизнес.

10. Персонализирано хранене

Хилядите рекомендации за диети идват и си отиват като постоянно объркват потребителите, вместо да им оказват помощ, написа Business Insider. Персонализираното хранене обаче е ориентирано настрана към всеки консуматор. Проучване сочи, че 15 милиона души са минали генетични проби под една или друга форма, което прави здравните данни по-изчерпателни от всеки път. Известно е, че този вид хранене предотвратява (или намалява риска от получаване) на десетки заболявания, от сърдечни болести до диабет. Естествено, с цел да стартирате бизнес в тази посока ще ви е нужна подготовка в региона на храненето, човешката биология, физиология или поведенческа логика на психиката. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР