Никой не може да не изпълни един текст на закона.

...
Никой не може да не изпълни един текст на закона.
Коментари Харесай

Възможно ли е Мартин Трифонов за получи доживотна присъда за убийството на Кристин?

" Никой не може да не извърши един текст на закона. Когато един сериен или всеобщ палач си признае закононарушенията - то се избавя от доживотната присъда и получава от 20 до 30 година Нашият живот е придружен от доста тежки закононарушения. България се трансформира от страната на розите в страната на вампира. Имаме прекомерно доста жестоки убийства и хората с съображение споделят, че те би трябвало да се спрат. Има огромно значение, дали нарушителят ще получи 30 година, или пожизнен затвор. Трябва да бъдат спрени тези хора, тъй като не могат да бъдат превъзпитани. В Германия, Франция и Англия има доживотни присъди, макар че предлагат да не се употребяват. Когато един човек е обладан от силите на злото се вижда какъв брой е рисков по делата му. Един отблъскващ нарушител като Момата съобщи, че в случай че знаеше, че ще получи доживотна присъда е нямало да извърши закононарушенията си. Това би трябвало да е задоволително, с цел да не се употребява съкратеното правосъдно произвеждане. " Това сподели юрист Марин Марковски в коментар да митингите на хората, които желаят доживотна присъда за килъра на дребната Кристин в с. Сотиря в изявление за bTV.
" Има европейски принцип – тъждество на оръжията – каквото има прокуратурата, такова да има и отбраната. В момента правосъдните ни процеси са инквизационни . Прокуратурата няма функционалност да взема решение делата и да споделя кой ще остане вечно в пандиза и кой не ", разяснява още той във връзка предлагането за повече пълномощия на прокурорите.
" Законодателят би трябвало да забрани съкратеното правосъдно произвеждане за избран кръг от категория от закононарушения. Прокуратурата е страна по делото ", съобщи някогашният градски прокурор адв. Николай Кокинов. 
Той добави, че законът е подобен какъвто е:
" Ако се отстрани съкратеното правосъдно произвеждане по-добре ли ще е околните на жертвите да слушат за страданието им в продължение на няколко години ", попита някогашният прокурор.
От своя страна адв. Марковски съобщи, че един развой би трябвало да бъде бърз, обективен и да се приближава до истината.
" Безспорно е, че прокуратурата няма място в защитната линия, законодателят е този, който би трябвало да каже ще има ли или не облекчения, без да залита на ляво и на дясно ", сподели още Кокинов и добави, че не приема настояването за повече пълномощия за прокуратурата.
Какво е предлагането на прокуратурата?
Предложението ми е в действителност това кратко правосъдно разследване да се организира откакто се вземе позицията на прокурора. В момента законът е планувал всяко лице, предадено на съд с импортиран обвинителен акт, в случай че реши, би могло да направи признания, и да признае всички обстоятелства, разказани в обстоятелствената част на обвинителния акт, и да се съгласи. И да не се събират условия за тези доказателства, предлага представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
" Ако самопризнанието се поддържа напълно от доказателствения материал, т.е. колкото по-качествено си свърши работата един прокурор и събере всички нужни доказателства, толкоз повече облекчаваме правното състояние на наказаното лице. Защото съдът е задължен да организира кратко правосъдно разследване и откакто дефинира наказването, наложително по силата на наказателния кодекс би трябвало да го понижи с 1/3 ", изясни още тя.
Съдът насочва питане какво е мнението на прокурора, само че в мнението на прокурора, той каквото и да съобщи няма каквото и да е правно значение.
На въпрос, в случай че се тръгне от случая с Мартин Трифонов, в случай че той се признае за отговорен в съда, това подсигурява ли му кратко произвеждане, отговорът е:
" Да, подсигурява му, тъй като съдът няма друга правна опция, просто такава не му е предоставена. Няма да получи наказването пожизнен затвор, тъй като в Наказателния кодекс е посочено, че даже това да е най-справедливото наказване, съдът е задължен да го размени с наказване отнемане от независимост от 20 до 30 години. Тоест максимумът който би получил Мартин е 30 години. И в съответния случай, за който в последно време всички приказваме, може би шансът на едно заслужено наказване, което би наложил съдът е във опцията прокурорът да показва позиция.
Ще можем да показваме мнения, че макар направеното признание, макар направената на процедура оценка на качеството на осъществения прокурорски труд, без кратко правосъдно разследване, ще реализираме по обективна присъда ", добави още Арнаудова. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР