Никой не може да каже със сигурност дали ще имаме

...
Никой не може да каже със сигурност дали ще имаме
Коментари Харесай

Надежда Цекулова: Никой не може да каже кога ще имаме Национална детска болница

Никой не може да каже сигурно дали ще имаме Национална детска болница , само че вървим в вярната посока. Това сподели в предаването „ Тази неделя “ е журналистът и член на Обществения съвет за построяването на болничното заведение Надежда Цекулова.

„ Все отново мощно се надявам, че вървим по правилния път. Колкото по-голям интерес има по тематиката и колкото по-голям напън се оказва върху властта, толкоз по-голяма е вероятността процесът да върви по-бързо и безпрепятствено “, разясни тя.

Кармен и Оана споделят по какъв начин са събрали 43 милиона евро в името на децата в Румъния

Журналистката очерта политическите спънки през построяването на една такава болница у нас. Според нея най-големият проблем е неналичието политическо приоритизиране на детското опазване на здравето. „ Говори се доста, на всички политици доста са им значими дечицата, само че действителни политики няма “, безапелационна е тя.

Надежда Цекулова напомни, че през май беше показан обстоен организационен проект на терена за построяването на болничното заведение. През миналата седмица пък е заседавал Обществения съвет за построяването на болничното заведение.

Проектът за медицинските хеликоптери също върви по проект, съобщи още проф. Христо Хинков

„ Отстранената, за наше страдание, директорка на Здравната капиталова компания проф. Елена Пенева пристигна, с цел да показа доклада за свършеното от компанията под нейно управление. Видяхме, че са положени обилни старания да се свърши експертната и техническа работа, с цел да се стигне до резултатите, с които политическите кабинети на министерствата се хвалят “, означи още тя.

Журналистката разясни още, че към този момент е определен реализатор за събарянето на старите постройки, които се намират на определения терен. След това би трябвало да се направи съответното изследване на терена и на по-късен стадий да се сложи и самото задание за създаване на национална детска болница.

Вижте във видеото по какъв начин в Румъния съумяха да построят такава болница:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР