„Никой не може да каже“ не е нашата политика. Българският

...
„Никой не може да каже“ не е нашата политика. Българският
Коментари Харесай

Румен Драганов: Не е ясно какво казва премиерът с „мазнинката“ в туризма

„ Никой не може да каже “ не е нашата политика. Българският туризъм е стегнат и подготвен за старт - в случай че на следващия ден ни дадат зелен светофар, започваме незабавно. Правителството има цел да се резервира на власт, да завоюва идващите избори, то върви в релси, които са надалеч от нашите. Ние не се борим за власт и избори, а да създадем занаят, да платим заплатите на хората и да бъдем виновни пред тях и туристите. Туризмът ще се оправи и без никаква помощ от страна на страната. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ изпълнителният шеф на Института за разбори и оценки в туризма доцент Румен Драганов.

В изявлението доцент Драганов сподели още:

Не е ясно какво споделя нашият министър председател, когато приказва, че има още „ мазнинка “ в туризма.

Абсолютно сме сигурни в тези 14 или най-вече 17 седмици от началото на изключителното състояние, след които бизнесът ще тръгне. Ние не можем да приказваме като държавното управление и лекарите – не знаем докога. Те не са хора, които схващат от стопанска система. В икономическия свят, започвайки с математиката, всеки проблем се състои от краен брой точки. И в тази ситуация казусът е краен, а не безконечен. Българският туризъм ще рестартира на 20 юни.

Вижте цялото изявление с доцент Румен Драганов:

https://www.youtube.com/watch?v=c9ZdziLhyjs&feature=youtu.be

Туризмът е формиран от 57 разнообразни специалности, свързани в едно. Почнете от самолета – водачи, стюардеси, на летището – граничен личен състав, екскурзоводи, рейсове, след това идват хотелите, заведенията за хранене и т. н. И би трябвало да забележим ползите на всички гилдии, включени в цялото.

Проблем е, че у нас със закона за туризма не е основан ефикасен гаранционен фонд, въз основата на директивата на Европейски Съюз, която изисква държавните управления на страните-членки да имплеметират законов текст, гарантиращ бизнеса. Това трябваше да го свърши министерството на туризма, само че не го е направило.

Правителството няма да може да устои на друго, с изключение на на логиката на живота.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР