Никой не може да каже категорично кога ще се избавим

...
Никой не може да каже категорично кога ще се избавим
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: От медицинска гледна точка, карантината ще е облекчение, но от икономическа - не

Никой не може да каже изрично по кое време ще се избавим от ковид. При всички случаи обаче още години ще живеем с него. От здравна позиция, карантината би облекчила ситуацията. От икономическа обаче това не е по този начин. Призивът е да се пазим и да пазим околните си.
Това сподели в коментар пред Нова тв зам.-директора на Центъра за паразитни и инфекциозни заболявания проф. Ива Христова.

„ Над 7 са към този момент генетичните линии, т.е. главните разклонения, които циркулират в света. Има разновидност в повърхностния протеин, която благоприятства разпространяването на вируса, само че това е обикновено във вирусната еволюция”, уточни още тя.

По мотив на инфектираните на балове и футболни мачове, проф. Христова разяснява: „ Възможно е някой човек да болести други. Но около единия инфектиран стартира проучване на всички контактни. Възможно е даден човек да е бил инфектиран и това да е станало ясно по време на това изследване”.

Проф. Христова е безапелационна, че събиранията на хора на закрито би трябвало да се лимитират.

Относно „ Ивермектин " тя разяснява: „ Хубавото при него е, че той е прочут от доста от дълго време. Разрешен е за упротреба. Доказано е и че блокира навлизането на РНК в клетката, където се развъжда. Това е следващата обещаваща молекула. Трябва обаче да се изчака и клинична успеваемост ".

„ Към момента това е най-обещаващият препарат, само че е допустимо да излязат и други ", уточни още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР