"Никой не може да гарантира, че на следващите избори ще

...
"Никой не може да гарантира, че на следващите избори ще
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Никой не може да гарантира, че на следващите избори ще се явим с ВМРО

"Никой не може да подсигурява, че на идващите избори ще се явим в коалиция - освен това напрежение по-скоро няма да се явим ", съобщи вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов в предаването „ Свободна зона с Георги Коритаров “ по ТВ „ Европа “.
„ Като във всяка коалиция не постоянно нещата вървят безпрепятствено. В случая има насъбрани, наслоени напрежения от месеци. Те са насъбрани не толкоз в абстрактен проект, тъй като ние с Атака и Вътрешна македонска революционна организация сме идейно съвсем идентични партии, с обрисувано родолюбив профил и слагане преди всичко ползите на страната. В действителната политика, както в тази ситуация в Народното събрание има едни насъбрани напрежения, които не знам за какво сътрудника Каракачанов не желае да бъдат решени. В обстановката сега е напълно в интерес на Вътрешна македонска революционна организация, от позиция на тяхното хиперактивно и истерично наличие в медиите от заран до вечер “, сподели вицепремиерът Симеонов.
По думите му непрекъснато всички дейности и достижения на „ Обединени патриоти “ се показват като достижения на Вътрешна македонска революционна организация. Той означи, че Вътрешна македонска революционна организация е най-малката партия в обединението, само че с най-сериозни искания във връзка с показване на избори. Според него наличието на депутати от Вътрешна македонска революционна организация в медиите е ход за гарантиране на по-добро показване при вероятно независимо явяване на избори.
Попитан дали би трябвало страната ни да се намеси в спора за името на Македония, Симеонов уточни: „ Не е нужно да бъдем намесени в решаването на този въпрос с името. Можем да имаме позиция, само че в никой случай не би трябвало да го слагаме като толкоз важен проблем за приемането на Македония в Европейски Съюз. Това си е проблем на Гърция “, разяснява Симеонов.
Според него Договора за добросъседство с Македония е достижение, за което той не си е мечтал. В тази връзка вицепремиерът поздрави министър-председателя Бойко Борисов за водената от него външна политика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР