Никой не ми е искал оставката, това е акт на

...
Никой не ми е искал оставката, това е акт на
Коментари Харесай

Уволненият зам.-министър Първанов бил чист, а не грешен?!

Никой не ми е желал оставката, това е акт на моето схващане. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия някогашният зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, който подаде оставка поради закупен на занижени цени апартамент в столичния квартал ”Изток ”.
Вчера, ставайки първата работа която свърших е да отида в Министерски съвет и да си подам оставката. В последните дни доста се говореше за морала на политиците. Аз смятам, че моралът не е дума, а деяние. Считам, че съм направил едно морално деяние, съобщи Първанов.

Той изясни, че е постигнал понижение на цената посредством договаряния със строителната компания. Доста спорихме - по какъв начин е разположено жилището, къде е е разположено, има новострояща се постройка, юг съвсем не се вижда, човек не може да си отвори прозореца там, шумът е денонощен, декларирал Първанов, а от компанията приели причините му за понижаване на цената.

Той е безапелационен, че не е привързан със строителната компания. Моят сектор беше естествени запаси и енергийна сигурност. Как мога да оказа помощ на компанията? Никак уточни някогашният зам.-министър на енергетиката.

По думите му задачата на абсурда " Апартаментгейт " е да се дестабилзиират идните европейски избори

За мен този скандал е битов. В професионален аспект смятам, че съм се справил доста добре в Министерството на енергетиката, съобщи Красимир Първанов, като посочи, че ще продължи да се занимава с енергетика. По думите на Първанов главните му приходи са от дял от присъединяване му сферата в частния бизнес.

По-късно Първанов дефилира и пред bTV. Там той уверено отхвърляше неуместните въпроси на водещия за първокласното си жилище, по какъв начин се е сдобил с него, за подписа му за АЕЦ " Белене " и други Той опита да убеди и водещия, и феновете, че не е е бил в спор на ползи като зам.-министър. Бил притежател на енергийни компании, които се управлявали от други хора, когато е бил зам.-министър на енергетиката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР