"Никой не ми е е дал записите. Издирването на тези

...
"Никой не ми е е дал записите. Издирването на тези
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: В СДВР открихме дисковете с полицейско насилие, никой не ми ги е дал

"Никой не ми е е дал записите. Издирването на тези дискове продължи съвсем 13 месеца. Откакто е основана комисията получих подпомагане на Министерство на вътрешните работи и с тяхна помощ издирихме 15 диска досега. На последната локация, която им подадох, намерихме тези дискове - в Столична дирекция на вътрешните работи ", съобщи депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме! " Николай Хаджигенов.
На съвещанието на парламентарната комисия, която ревизира данни за полицейско принуждение на миналогодишните антиправителствени митинги, бяха показани видеокадри, на които се вижда по какъв начин служители на реда ритат и влачат протестиращи, преди да им слагат белезници. Видеото е без тон и е от камера, ситуирана на постройката на Министерския съвет.
"Това е презапис на презаписа, т.е. оригиналите на тези неща към момента би трябвало да се съхраняват в НСО. Те са копирани още предходната година и са изпратени в Столична дирекция на вътрешните работи за задачите на прословутата дисциплинарна инспекция. Дали са стигнали до прокуратурата нямам визия, само че през днешния ден вестник "Сега " дава информация, че по делото на комисар Андонов, с което той апелира дисциплинарното си наказване, са били приложени, което значи, че прокуратурата знае за тия неща ", изясни още Хаджигенов.
Той беше безапелационен, че в парламентарната комисия, която управлява, ще бъдат спазвани законите, "дори със запетайките ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР