Никой не ме е заплашвал. В устата ми се слагат

...
Никой не ме е заплашвал. В устата ми се слагат
Коментари Харесай

Доц. Мангъров пред Фрог: Никой не ме е заплашвал, изкривяват се думите ми, за да бъда вкаран в конфликт, който не съществува

Никой не ме е заплашвал. В устата ми се поставят думи, които не съм споделил. Това доста ме нервира. Това е просто метод, очевидно се търси метод, да бъда вкаран в спор, в който в никакъв случай не съм бил и не желая да бъда. Всичко което е казано е обществено, само че виждам и чета, че съм споделил неща, които не съм споделил. Явно това е целеустремено, с цел да бъда вкаран в спор, какъвто не искам.
Това съобщи доцент Атанас Мангъров пред медията ни. Ето какво сподели още той пред екипа ни:

Доц. Мангъров от ваше изявление пред Канал 3 оставаме с притеснително усещане, че някой от властта, надали не отправил, закани към вас. Така ли е?

Въобще не става дума за такова нещо! Въобще, в случай че се пробвате да изкривявате думите ми, въобще няма да приказвам с Вас! Това което съм споделил пред Канал 3 съм го споделил, може да чуете думите ми. Това е.

Всичко, което съм споделил е от чисто здравна и научна позиция. Тези неща, които виждам, че циркулират в интернет са безусловно погрешни.

Не се пробвам да изкривя думите ви, а да изясним това. Имам и други въпроси. След като министър председателят се изрече остро против вас имаше ли спор в експертния съвет, сътрудниците ви опазиха ли Ви?

Да.

Експертния медицински съвет разгласи, че продължава работа си по това което сътвори като артикул – вие участвате ли, продължавате ли да надграждате вашата част от проучването.

Да, съветът продължава да работи, ние си поддържаме контакти. Ако нещо излезе, то ще бъде оповестено.

Очаквате ли втора вълна на вируса? Има през днешния ден информация, че има завишаване на записаните случаи в Китай.

В момента не мога да отговоря на този въпрос, не съм осведомен с данните от Китай.

Какво да чакаме в България, множеството прогнози е за пик към Великден?

Най-вероятно ще бъде по този начин, ще има. В момента се прави оптималното, което може да се направи при тези условия. Очакваме да забележим какъв ще бъде резултата от всички тези взети ограничения.

Какво значи в действителност пик? Каква е прогнозата за България? Означава ли стотици регистрирани за деня или огромен брой смъртни случаи?

Не, не няма да им такива. Пик е когато е доближат оптималната заболеваемост от обещано заболяване, в тази ситуация ковид.

А в числа, какво значи?

Не мога да ви кажа в числа. Официално в числа се приказва когато има над 200 болни на 10 000 души население. Това най-вероятно няма да го достигнем, тъй като хващаме дребна част от случаите. Но това което бихме нарекли пик, е в случай че всеки идващ ден новооткритите случаи стартират да понижават. Това значи, че сме достигнали и сме минали върха на болесттите в страната.

Това не зависи ли от броя на изследваните?

Ако се понижат изследваните ще се понижат и случаите, в случай че се усили броя на изследваните ще се усили и броя на потвърдените.

Въпросите зададе: Диана Йонкова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР