„Никой не иска да прави проучвания по пол, така че

...
„Никой не иска да прави проучвания по пол, така че
Коментари Харесай

Унгария забранява джендър изследванията в университетите

„ Никой не желае да прави изследвания по пол, тъй че не е нужно да се упражнявате. Такива тематики подкопават основите на християнското семейство ". С тези думи вицепремиерът на Унгария Жолт Шемиен разгласи проектите на държавното управление в Будапеща да забрани джендър проучванията в университетите, написа австрийският народен всекидневник Die Presse, представен от организация " Фокус ".
Проектът бе показан още в края на предходната седмица, а на висшите образователни заведения бе даден период от 24 часа, с цел да изложат възраженията си по документа.
Понастоящем в Унгария магистърски курсове за джендър проучвания оферират два университета - държавният „ Лоран Йотвьош” частният американски Централноевропейски университет (CEU). Във всяка от стратегиите се одобряват към 20 студенти. И двата ВУЗ-а се намират в Будапеща.
Представители на дясното държавно управление на премиера Виктор Орбан неотдавна още веднъж насочиха вниманието си към джендър проучванията, като показаха изрично мнение, че те подкопават „ основите на християнското семейство “. На собствен ред преподавателите – учебни и академични, разкритикуваха плануваното им унищожаване от образователните проекти като неприемлива интервенция в свободата на преподаване и проучване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР