„Никой не иска да има предсрочни избори в момента. Разбира

...
„Никой не иска да има предсрочни избори в момента. Разбира
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Никой не иска предсрочни избори

„ Никой не желае да има предварителни избори сега. Разбира се, че няма и да има ", съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пред Българска национална телевизия.

Тя подсети и какво демонстрира социологията: „ С едни предварителни избори ще загубим една година. Ще се върнем обратно ". „ Хората желаят непоклатимост ", добави Караянчева.

Председателят на Народното събрание разяснява е настояването на основния прокурор Сотир Цацаров да бъде свален имунитетът на шест народни представители. Тя удостовери, че всички се отхвърлят от имунитета си и през днешния ден ще бъде подписан документа, който ще се прати на основния прокурор, с цел да може да се възбуди наказателно гонене. Цвета Караянчева добави още, че с настояването на Цацаров се демонстрира, че няма политически чадър. „ Виждате, че има и депутат от ГЕРБ и не може да се приказва за някакво политическо гонене ", изясни тя.

По мотив проблемите с кворума в Народното събрание, Караянчева разяснява, че мъчно се работи в такава конюнктура. „ Като народни представители ние би трябвало да си вършим работата. Аз мисля, че играта с кворума не носи позитиви нито на опозицията, нито на ръководещите и в случай че сътрудниците, които напущат залата си мислят, че от това ще получат по-голямо утвърждение, не, хората чакат ние да работим. Преди два дни споделих, че явяването на работа като народен представител в Народното събрание е морал и цивилен дълг ", съобщи ръководителят на Народното събрание.

„ Призовавам сътрудниците от опозицията да идват на работа, да оказват помощ за кворума, тъй като в този парламент не се вземат решение проблемите единствено на гласоподавателите на ГЕРБ ", сподели Цвета Караянчева и добави: " политиката на празния стол не носи дивиденти на никого ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР