Никой не иска да бъде лош шеф. За съжаление, изглежда,

...
Никой не иска да бъде лош шеф. За съжаление, изглежда,
Коментари Харесай

И най-лошият има шанс да се промени

Никой не желае да бъде неприятен началник. За страдание, наподобява, че има доста повече „ неприятни “ шефове, в сравнение с „ положителни “. Според изследване на Gallup единствено 1 от 10 души има вродени лидерски умения. Същото проучване демонстрира, че 60% от чиновниците, които възнамеряват да изоставен работното си място, дефинират като съществена причина за това си решение неприятното управлението и неналичието на положителни мениджъри.

Не е належащо обаче да се стига до такива обстановки.

Шейн Меткалф, съосновател на софтуерната компания за човешки запаси 15Five, изяснява, че неотдавна компанията е пуснала на пазара безвъзмездна платформа за онлайн образование, която дава на мениджърите нужните средства, с цел да отключат цялостния капацитет на своите чиновници и да усилят приноса им към компанията.

Ето 5 съвета от Меркалф, които ще ви оказват помощ да станете страховит водач.

1. Всичко стартира със самоанализ

Всички желаеме да имаме вяра, че имаме персонален живот, който е независим и изцяло обособен от нашата кариера. В реалност обаче ние сме повлияни и стимулирани от невидими за нас неща, които ни се случват както в офиса, по този начин и вкъщи. Работата въздейства на персоналния ни живот, и персоналния ни живот въздейства на нашата работа. За да можете да подкрепите чиновниците си, първо би трябвало да сте наясно със личните си проблеми и компликациите, пред които сте изправени.

2. Създайте възприятие за психическа сигурност

Ейми Едмъндсън дефинира психическата сигурност като „ споделено поверие, че всеки член на екипа може умерено да споделя мнението си и да поема персонални опасности “. Това значително е обвързвано с метода, по който мениджърите реагират на грешките на своите чиновници. Здравословният метод към построяването на сходна сигурност минава през задаването на въпроси от рода на „ Какво научихте от грешките си? Как може да подобрите представянето си идващия път? “, вместо заливането на чиновниците с остри рецензии и заплашителни изявления. Опитването на нови неща е от сериозно значение за триумфа в актуалната бизнес среда, тъй че хората би трябвало да знаят, че умерено може да опитват и да поемат опасности.

3. Търсете интензивно противоположна връзка и се вслушвайте в думите на вашите чиновници

Това значи да сте напълно фокусирани върху диалозите си с вашите чиновници и да не мислите за отговорите, които ще им дадете, до момента в който приказват, а да ги слушате деликатно. Когато хората имат възприятието, че гласът им се чува и че ръководителят им работи в техен интерес, те стартират да му имат повече доверие и стават по-лоялни.

4. Съсредоточете се върху мощните страни на вашите чиновници

Мениджърите би трябвало да могат да разпознават мощните страни на своите чиновници и да знаят по какъв начин да ги развиват както на самостоятелно, по този начин и на екипно равнище.

5. Култивирайте метод на мислене, фокусиран върху растежа

Начинът на мислене, фокусиран върху растежа, в основата си се свежда до концепцията, че всеки човек е в „ развой на развиване “ през целия си живот. Усилията на мениджъра би трябвало да бъдат ориентирани точно към развиването на качествата и уменията на неговите чиновници.

....................

Питър Иконъми , създател на бестселъра „ Managing for Dummies, The Management Bible, Leading Through Uncertainty “, за inc.com

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР