Никой не е застрахован от появата на бръчки. Те обаче

...
Никой не е застрахован от появата на бръчки. Те обаче
Коментари Харесай

Сладкото и лошата грижа – главните виновници за бръчките

Никой не е застрахован от появяването на бръчки. Те обаче не всеки път са в следствие от годините, а по-скоро от неприятна грижа за кожата и от прекомерното похапване на сладки неща. Ние се тормозим по какъв начин захарта ще повлияе на фигурата ни, само че не позволяваме, че тя има негативен резултат и върху кожата на лицето ни.

Според учените дамите не би трябвало да се тормозят толкоз за размера на облеклата си, що се касае за бръчките по лицето, които сладкото предизвиква. Проучванията сочат, че захарта е най-големият зложелател на кожата. Остаряването и бръчките се случват, когато кръвната ни захар е прекомерно висока. Тогава кожата стартира да губи своята разтегливост и колаген.

Според някои кожни лекари отстраняването на сладкишите от дневното меню ще ни помогне да изглеждаме 10 години по-млади. Така че, колкото и изкушаващо да ни наподобява парчето торта, би трябвало да се замислим преди да го изядем цялото.

Друго проучване дори сочи, че следствията от отхвърли на сладко са сходни с следствията от отхвърли на опиати. Хората стават депресирани и губят настроението си за дълго време.

Според учените захарта е знак на обич, тъй като първата храна, която сме приели като бебета е майчината кърма, която съдържа лактоза или млечна захар. Затова съвсем няма човек, който да не обича сладко.

Да променим усетите си изисква време, тъй че оказването от десертите би трябвало да стане последователно.А в случай че не можете изцяло да се лишите от сладкото наслаждение в живота, пробвайте да го замените с плодове.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР