Никой не е влиял на съдиитеСофийската градска прокуратура прекрати наказателното

...
Никой не е влиял на съдиитеСофийската градска прокуратура прекрати наказателното
Коментари Харесай

Няма престъпление от шефката на САС

Никой не е влиял на съдиите


Софийската градска прокуратура приключи наказателното произвеждане за осъществено закононарушение по работа от ръководителя на Софийския апелативен съд (САС) Даниела Дончева.

Досъдебното произвеждане бе формирано през ноември м.г. по сигнал, че Дончева е упражнявала напън върху свои сътрудници от 6-ти състав, гледал като втора инстанция комерсиално дело, решено от Окръжния съд в Кюстендил. По случая са били прегледани материалите от самото дело, от инспекция на Инспектората към Висшия правосъден съвет.

Разпитани са апелативните съдии Василев, Иванов и Хайдукова, формирали 6-ти състав на САС при първичното систематизиране на делото. И тримата изрично са декларирали, че страните от процеса или трети лица не са правили опити за извънслужбен контакт, нито пък е упражнявано въздействие от управлението на САС при взимане на решение в една или друга посока.

Анализът на събраните доказателства е обосновал безапелационен извод за липса на осъществено длъжностно закононарушение или друго закононарушение от общ темперамент от ръководителя на САС Даниела Дончева, се сочи в постановлението на прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР