Никой не е съвършен и това наистина е страхотно! Какъв

...
Никой не е съвършен и това наистина е страхотно! Какъв
Коментари Харесай

12 модерни, лоши навика, от които трябва да се откажете

Никой не е идеален и това в действителност е ужасно! Какъв невероятен свят би бил, в случай че в никакъв случай не трябваше да се притеснявате. Но има някои привички, които имаме, които в действителност могат да бъдат нездравословни за здравето ни. Началото на нова година е отлично време да преосмислим нездравословните привички и да ги сменяем с нещо по-здравословно!

Защо да не започнете новата година с някои позитивни промени в живота си?

Ще ви предложим лист с 12 неща, които можете да обмислите да оставите в предишното, с цел да извършите живота си по-добър. И не пропускайте бонуса в края!

1. Свещи

Учените от Щатския университет потвърдиха, че някои типове свещи са нездравословни за здравето ни, изключително свещи от парафинов восък, който е нефтен артикул. Те съдържат химически субстанции като алкени, алкани, акролеин, толуен, нафталин, формалдехид и могат да причинят алергии, астма и даже рак.

Освен това, фитилите за свещи могат да съдържат олово, което може да докара до отравяне. За благополучие множеството производители към този момент употребяват цинк, памук или синтетични нишки, които са доста по-безопасни.

Ако обичате свещи и не можете да живеете без тях, изберете тези, създадени от естествен пчелен восък, медена пита или соя. Те са направени от естествени съставки и няма да причинят никаква щета. За да ги извършите ароматизирани, прибавете няколко капки от обичаните си етерични масла, преди да ги запалите.

2. Честото къпане

Повечето хора мислят, че колкото по-често си вземат душ, толкоз по-здрави ще бъдат. Изненадващо, учените са потвърдили, че това е мит. Къпането прекомерно постоянно може да унищожи вашите микроби, микроорганизми, които живеят върху тялото ви, което може да докара до проблеми с имунната система, храносмилането и така нататък Сапуните, душ геловете и шампоаните, които употребявате, просто унищожават екосистемата на тялото ви. Честото взимане на душ може да докара и до акне.

Джеймс Хамблин от Атлантическия океан споделя, че въз основа на личния си опит ужасната миризма през първите няколко седмици, откакто сте се отказали от душа, в действителност е резултат от повреден микробиом. Когато тялото ви се приспособява, вие мирише доста по-добре.

И въпреки всичко, макар изгодите, разказани от Хамблин, малко от нас са подготвени изцяло да се откажат от душовете. Така че ограничението на вашите душове до един път дневно или през ден е ужасно начало.

3. Тесните дънки

Вярно е, че тесните дънки ни карат да изглеждаме отлично. За страдание, те не са толкоз безвредни, колкото мислите. Учените предизвестяват, че носенето на тесни дънки може да аргументи някои положения, като синдром на отделенията, мералия парестетика (болка и изтръпване в бедрата) и киселини. Въпреки че рисковете са ниски, е по-добре да сте сигурни, в сравнение с да съжалявате.

4. Пристрастяване към мобилни телефони

Пристрастяването към мобилни телефони стига дотам, че в действителност предизвиква нови заболявания. Например, синдромът " текст врат " се предизвика, като гледате надолу към мобилния си телефон и се характеризира с болежка в региона на врата, раменете и горната част на гърба. Често срещани болести, като тревога от приемането на по-малко известия или актуализации в обществените медии, както и затлъстяването, също са в листата на негативните резултати.

И въпреки всичко има други рискове. Едно изследване откри, че пешеходците, които пишат по време на пресичането на пътя, се разсейват четири пъти, което значи, че те пренебрегват светофарите и основават рискови обстановки за водачите, себе си и другите пешеходци. Нещо повече, синята светлина от екрани прекъсва производството на мелатонин, който контролира съня.

5. Кръстосването на краката

Кръстосаните крайници са една от най-предпочитаните и комфортни пози за дами. Има доста легенди в интернет за това, тъй че е мъчно да се каже какво е в действителност нездравословно и какво не.

Кръстосването на краката може да докара до неприятна поза. Това може да докара до болежка в раменете и шията. Седенето с кръстосаните крайници може да докара до краткотрайни странични резултати като вдървеност и нараснало кръвно налягане.

Но най-опасната последица от седенето с кръстосаните крайници е дълбоката венозна тромбоза или ДВТ. Това може да докара до съществени и даже хронични здравословни проблеми. За да се избегне това, би трябвало да се движите повече, да упражнявате и да не носите облекла, които са прекомерно стегнати.

6. Заседнал метод на живот

Всички знаем, че придвижването е здраве. Някои хора обаче към момента избират да се излежават пред тв приемника, вместо да излизат на открито. Едно изследване сподели, че гледането на прекалено много телевизия и играенето на игри може да докара до мускулна вдървеност и нараснал риск от епилептични припадъци, дължащи се на отмалялост и липса на сън.

Установено е също, че неналичието на интензивност може да докара до нежни кости. Това е по този начин, тъй като тялото ни би трябвало да усеща личната си тежест, с цел да построи мощни кости и това ни връща към нуждата от придвижване. Затова се обадете на приятелите си и отидете на разходка.

7. Похапване сред храненията

Няма значение дали това, което ядете е здравословно или не. Гладът не е толкоз неприятен, колкото сме привикнали да мислим. Гладът е сигнал, който нашето тяло ни изпраща, когато се нуждае от храна. Това значи, че вземането на тези вкусни закуски сред храненията в действителност удовлетворява нашите стремежи. Но не сте ли забелязали, че храната е доста по-вкусна, когато сме гладни. Защо да се лишаваме от това наслаждение?

8. Спането на една страна или по стомах

Въпреки, че сънят наподобява най-естественото нещо в живота, в действителност е доста елементарно да навредите на здравето си, като изберете неправилната поза за спане. Експерти настояват, че сънят на една страна или по стомах в действителност са доста неприятни за вас.

Според това проучване, сънят на една страна е обвързван с болежка в рамото и врата. Това се случва, тъй като когато лежите на една страна, рамото ви би трябвало да поддържа по-голямата част от телесното ви тегло. Спането на стомаха ви е още по-лошо, защото обръщате главата си встрани, което още веднъж води до болежка в региона на врата и рамото.

9. Често излагане на слънце

Слънчевата светлина е в действителност ултравиолетово излъчване, което в това време може да бъде потребно и нездравословно. Всички знаем, че слънцето ни оказва помощ да произвеждаме витамин D, само че несъразмерното му количество може да аргументи разновидности. Основният провинен тук е UV светлина, която прави някои ДНК елементи да се придържат дружно и от време на време даже ги убива. За да бъдете предпазени, би трябвало да нанасяте слънцезащитни артикули на всеки 2 часа.

10. Лишаване от сън

Откакто бяхме деца, нашите родители ни споделиха, че би трябвало да спим добре. Това е здравословно, прелестно и тялото ни се нуждае от отмора. Въпреки това към момента не осъзнаваме всички рискове от лишаването от сън. То понижава концентрацията и понижава възприятието за равновесие, усилва риска от сърдечни болести и диабет. Някои изследвания допускат, че това може даже да докара до рак на гърдата.

И въпреки всичко ние продължаваме да имаме вяра, че няколко часа сън тук и там са задоволителни за нас. През 2013 година заспалите водачи предизвикаха 72 000 автомобилни произшествия, а неофициалната статистика сочи, че към 6 000 от случаите стават съдбовни всяка година.

11. Болкоуспокояващи и успокоителни

Главоболието или тревогата явно са неща, които никой не желае да претърпява. Ние всички търсим способи да се борим с тях и постоянно се обръщаме към хапчета незабавно щом нещо заболи. За страдание, от време на време забравяме, че самолечението е рисково и постоянно купуваме медикаменти без рецепта и одобряваме повече от целесъобразната доза, без да се консултираме с експерт.
12. Прегърбване

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР