Никой не е правил записи, това не отговаря на истината,

...
Никой не е правил записи, това не отговаря на истината,
Коментари Харесай

Радостин Василев: Напускам ПП, оставам в парламента

" Никой не е правил записи, това не дава отговор на истината ", съобщи Радостин Василев, народен представител от ПП-ДБ на оповестена авансово конференция.

" Преди 1 година напуснахме Има Такъв Народ пред очите на цяла България, тъй като мафията проби в Има Такъв Народ. Сега Има Такъв Народ са 11 индивида. На път сме да се образува коалиция сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС – не мога да поддържа такава коалиция, ще гласоподавам срещу и ще напусна Политическа партия. Това е голямо изменничество към всички, които гласоподаваха доверие на Политическа партия ", сподели още той, представен от БГНЕС.

Василев акцентира, че 49-ото Народно събрание не може да излъчи държавно управление, те ще вършат конституционна промяна с ГЕРБ-СДС.

„ Никой не е правил сходни записи нито в групата, нито в централата “, разгласи той и добави, че: „ Кирил Петков беше много изплашен от други записи, с които аз не разполагам. Те са в областта на жълтото “.

Василев акцентира, че не е дал своя вот за Росен Желязков, тъй като не може да гласоподава за представител на ГЕРБ.

„ Вероятно ще станем очевидци на съдружно държавно управление след няколко дни “, добави той.

Според него Истинската омерта, същинската дълбока страна е обединението сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„ Много е тежко човек да претърпява за повторно изменничество, по тази причина няма да вземам участие в непознати планове. За мен остава единствено веднъж – истината и единствено истината “, сподели Василев.

По думите му Политическа партия е трябвало да бъдат единствената бариера пред ГЕРБ за домогване до властта.

" Този танц ще прерасне в прегръдка по ползи. Политическа партия се интересуват от това непременно да употребяват изпълнителната власт с един милион оправдания - конституционната промяна е илюзия, вероятността да няма бюджет ", добави Радостин Василев и означи, че има задкулисие ", добави Радостин Василев.
"
Твърденията, че са правени записи в групата Радостин Василев окачестви като " цялостни неистини ".

" Хората към този момент не желаят да вървят на избори, тъй като тотално противоположни планове, под някаква невероятна форма, а това е дълбоката страна - структури със напълно разнообразни хрумвания да се събират с съответни цели. Десетки пъти сме говорили с Кирил Петков, че няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, а ние в този момент ще имаме министър-председател, ще се разпределят регулатори, регионални шефове и други Г-н Петков и Денков ми споделиха преди седмица, че нашето държавно управление на малцинството, " Няма да бъде антикорупционен и по тази причина не ни трябват хора като теб, Радостине ", описа той.

Василев изясни, че преди дни се случило събитие, което го предиздвикало да даде конференцията, другояче щял просто да гласоподава " срещу " държавното управление и да напусне парламентарната група.

Василев напомни, че откакто депутатите на Трифонов напуснаха Има Такъв Народ, Кирил Петков ги предложения да се причислят към Политическа партия, като изискванията на Радостин Василев са били – първо, да продължат антикорупционните закони, и, второ, в никакъв случай с ГЕРБ.

" Петков лъжеше всекидневно по малките екрани преди 5 дни, че няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ ", съобщи той.

" Ще се разпределят регулаторите – и подобен диалог се води ", безапелационен е Василев.

Той добави, че Петков, дружно с акад. Николай Денков, бъдещият министър председател на България, са му споделили, че профилът на държавно управление на обществото няма да бъде антикорупционен.

" Т.е. профилът очевидно ще бъде корупционен ", счита Василев и добави, че сега, в който е схванал, че ще има съдружно държавно управление, е бил наясно, че ще напусне Политическа партия, само че не по подобен метод, по какъвто го върша през днешния ден.

Депутатът разгласи, че Петков коментира на дълго и на необятно по какъв начин да изясняват, че това не е коалиция с ГЕРБ, с цел да бъде излъгано обществото.

" Миналата неделя получих имейл от председателката на Националния съвет на Политическа партия – Таня Султанова, аз не съм член на Народно събрание на Политическа партия, нито на изпълнителните органи на Политическа партия. Записах онлайн цялото събитие, с над 50 участници, членове на Народно събрание на Политическа партия. Имам просто запис на Народно събрание на Политическа партия в моя хол. Ето ви дълбоката страна. Станах сутринта в 7.30 ч. в понеделник и изслушах записа, аз персонално бях покъртен. Във вторник към 15 индивида изслушахме това събитие. Взехме решение, че ние не можем да скрием от обществото това, което става. Това не е скришен запис. Ще го дава на всички публицисти в цялостния му размер от 5 – 6 часа. Направихме един къс 5-6-минутен анализ. Истинската омерта, задкулисия, дълбоката страна е обединението на Политическа партия и ГЕРБ ", изясни Василев.

След това той пусна Петков на запис, за който се твърди, че е от съвещанието на националния съвет и, на който се чуват думите:

" Пускаме като застраховка Мария Габриел ". А Василев пък изяснява, че отпред на службите ще бъдат назначени " наши хора, които са утвърдени от посолствата " и други

" Няма операции, просто сме изрязали обособени моменти. Кирил Петков споделя пред обществото, че те не са в коалиция, а те са в коалиция. За господин Петков Политическа партия са единствените, които могат да изперат Борисов и това е реалност. Звънят всевъзможни водачи - ми, сътрудници тук става извънредно с напрежение. Как Урсула фон дер Лайен е дала обещание България да влиза в еврозоната като заобиколи разпоредбите. Дали това е истина, аз желая да го схвана. Кои са шефовете, утвърдени от посолствата? Няма виновен български политик, който да съветва ДАТО, ДАНС, ДАР с което и да е друго посолство, в случай че то не е в основата на тази коалиция. Такива диалози с европейски водачи, в случай че са се водили, това в действителност е доста тъпо за целия Европейски Съюз, освен за България. " Бойко не желае да има основен прокурор ". Господата Петков и Василев очевидно нещо го е боязън и забележете Христо Иванов бил измислил някаква комисия, която да шиканира имунитета на Борисов, до момента в който не мине механизма за основния прокурор или не бъде измислено нещо друго. " Демократична България " измислила механизма да пази Борисов. " ГЕРБ не е действителен зложелател, а маркетингов зложелател ". не мога да допускам, че това го споделя индивидът, който крещеше на площадите " аз няма да ви предам ", уточни Василев.

" Това е най-чистият вид да дадеш страната на съветската агитация. Василев сподели - в случай че се коалираме с ГЕРБ, " Възраждане " стават първа политическа мощ. Ами аз това се чудя, дали това не са някакви шпиони, с цел да може " Възраждане ", които са извънредно рискови, да дойдат на власт и да ни върнат 50 г обратно. Опорките, че те са поставеници на друга страна, сега излизат истина. Прокуратурата за първи път има опция да свърши нещо и вместо да отидеш на избори, ти го изпираш. Не съм си разрешил да го протоколирам в спалнята, не съм си разрешил да го протоколирам в персонален диалог. Този е пред Националния съвет, в който се споделя, че Христо е при Карадайъ да се моли за конституционно болшинство. Е, вие естествени ли сте? Какво е това?, запита Василев.

" Не мина решението да се поддържа коалиция с ГЕРБ и след псувни, внезапно мина с 25 на 24 гласа. Питам - тези, които гласоподаваха срещу, могат ли да са безгласни плебеи? В " Да, България " най-малко има откровеност - те бяха за открита коалиция с ГЕРБ, само че те са го правили това нещо. Политическа партия скриха до последния миг, че са желали да имат коалиция. Това ще провокира реакции - минимум,че би трябвало да изясняват какви са тези неща и сделки с Бойко ", продължи Василев.

" Ще остана в Народното събрание, тъй като за мен са дали своят вот доста хора, които са желали модела на Борисов да изчезне ", заяви той.

Василев съобщи, че от ДАНС са му се обадили и са му съобщили, че има защита.

Радостин Василев заяви, че ще даде цялостния запис на Българска телеграфна агенция, след което конференцията беше прекратена поради друго събитие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР