Никой не е обещавал, че ще е лесно: Кремъл отдавна

...
Никой не е обещавал, че ще е лесно: Кремъл отдавна
Коментари Харесай

Разкри се Херсонския замисъл на Путин

Никой не е обещавал, че ще е елементарно: Кремъл от дълго време даде заричане с тъкмо противоположния смисъл

Понякога историята се повтаря не като фарс и покруса (макар и като покруса – Путин към този момент употребява този термин, с цел да опише настоящите събития в Украйна), а на първо място като шеметно криволичеща политическа драма с остри завои.

Новоизбраният английски министър-председател Уинстън Чърчил сподели в тирада пред Камарата на общините на Народното събрание на 13 май 1940 година: „ Нямам какво да ви предложа с изключение на кръв, труд, сълзи и пот. Предстои ни тежко тестване. Предстоят ни доста дълги месеци на битка и страдалчество. ”

Руският президент Владимир Путин, говорейки в клуб „ Валдай “ на 27 октомври 2022 година: „ Стоим пред исторически крайъгълен камък, пред евентуално най-опасното, непредсказуемо и в това време значимо десетилетие от края на Втората международна война “.

И тази седмица Русия видя явен образец за непредсказуемостта и заплахите, които я чакат: изтеглянето на съветските войски на левия бряг на Днепър покрай Херсон.

Не се ли пробвам да обърна местата на събитията, употребявайки октомврийските думи на президента на Руската федерация с цел да обясня случилото се през ноември? Такова пояснение, несъмнено, също е допустимо. Искам обаче да отбележа, че не аз, а самият Владимир Путин първи стартира да „ обръща събитията “.

Един от най-неразбраните епизоди в актуалната история на Русия е приемането на нови райони към Руската федерация на 29 септември 2022 година Промяната на границите на страните вследствие на специфична военна интервенция е, макар новостта на термина „ СВO “, много общоприетоо събитие в международната история. Но нормално в такива обстановки новите територии първо се вземат под цялостен надзор и едвам по-късно се включват в страната.

Защо в обстановката, която беше през септември, Путин взе умишлено решение да промени нормалния курс на деяние? Може да има единствено едно пояснение: ВВП начерта още една алена линия - само че не за Запада, както сме привикнали, а за себе си и за цяла Русия.

Новите граници на страната, които даже преди сегашната обстановка в Херсон съществуваха на доктрина, а не на процедура, това съгласно Путин е минимално допустимият резултат, с който може да приключи СВО. Докато не бъде реализиран този резултат, CBO няма да завърши. Междувременно специфичната интервенция продължава, в нейните рамки са вероятни всевъзможни тактически маневри, в това число и такива, които не наподобяват изключително розови от PR позиция.

Така наподобява сега дълготрайната политическа тактика на Владимир Путин. И ето още една значима характерност на тази тактика: никой няма право да бъде по-голям „ родолюбец на СВО “ от самия Путин.

През последните месеци в системата на съветската вертикала тук-там се следи извънредно високо равнище на, да го кажа по този начин, политически плурализъм. Ще назова единствено две имена: Рамзан Кадиров и Евгений Пригожин. Но подобен плурализъм в очите на Путин е допустим и позволен, единствено когато става въпрос за дейностите на обособени подчинени фигури в системата. Когато става въпрос за генералната линия, за консолидираното решение на висшата власт, важат напълно други правила и правила.

Рамзан Кадиров в телеграм канала: „ Напълно съм склонен с мнението на господин Пригожин за решението на Суровикин. Евгений Викторович доста тъкмо означи, че Суровикин е избавил хиляда бойци, които са били в фактически обграждане... Така че няма потребност да приказваме за " предаването " на Херсон. „ Предават се “ дружно с бойците. А Суровикин пази боеца и заема по-изгодна стратегическа позиция - комфортна, безвредна. "

Скоро след началото на СВО, в Русия настъпи цялостно проваляне на тази част от политическия набор, която намерено се опълчи на концепцията за специфична интервенция. Сега, в случай че се наложи, в страната може да се случи още едно сходно проваляне – на тези, които считат, че е допустимо да бъдат по-решително антизападни от бореца против хегемонията на Запада, който в този момент заема основния кабинет в Кремъл.

Ето един доста индикативен откъс от публикация на Пьотр Акопов „ След Херсон Русия ще би трябвало да отговори на лошотия въпрос за своята история “ в уеб страницата на РИА Новости: „ Сега има ново изостряне на псевдопатриотичната нервност. Обхваща дребна част от обществото, само че и това не е добре. Освен това съществува опасност, че при положение на провали на фронта, в композиция с някое последващо изказване за договаряния, неврозата ще се популяризира в необятните маси, т.е. ще стартира да заплашва главното изискване за нашата победа: националното единение в доверието към висшата власт.

Обърнете особено внимание на тази дефиниция: „ Главното изискване за нашата победа ” е безспорното и абсолютно „ очакване във висшата власт ”. Който мисли друго, де факто работи за врага. А по какъв начин в Русия се оправят с " враговете " по време на подобен екзистенциален тест за страната, какъвто е СВО, е добре известно.

Още един откъс от публикация на Петр Акопов, който изяснява доста: „ Путин в никакъв случай няма да се съгласи на „ неприличен мир “ нито с Украйна, нито със Запада. На 24 февруари тази година беше изработен исторически избор, беше преминат Рубиконът, след който Русия може да върви единствено напред. Залитане, неточности, пропуски на удари, концентриране, даже краткотрайно оттегляне тактически са възможни, само че стратегически придвижването е единствено напред.

С други думи, детайлностите не са значими. Важна е цялостната стратегическа картина, която, както следва от изказването на Путин на Валдайския конгрес, последователно, трудно, само че в това време поредно ще се образува през идващите 10 години.

И не, не загатвам, че СВO ще продължи до 30-те години. Изявлението на ВВП, съгласно мен, би трябвало да се схваща по друг метод: интервалът, който ще настъпи след завършването на СВО, ще бъде не по-малко сложен, рисков и непредсказуем от интервала на самата специфична интервенция.

Но дано не навлизаме прекомерно надалеч в бъдещето. Да се върнем към сегашното, в което Дмитрий Песков преди малко направи редица значими, само че, коства ми се, напълно не непредвидени изказвания: „ Кремъл не счита изтеглянето от Херсон и предислоцирането на войските на левия бряг на Днепър за унизително “.

Или ето друго: „ Това е индивид на Руската федерация. Този индивид е законово закрепен, дефиниран. Няма и не може да има никакви промени “, сподели Песков, отговаряйки на въпросите на публицистите дали Русия продължава да счита цялата Херсонска област за своя територия и дали законово предписват статута на десния бряг.

Резюме на всичко нагоре: както е уверен Кремъл, Херсон, за разлика от пилците „ не се брои наесен “. Херсон може да бъде " преброен " едвам след края на СВО. Дотогава изчакайте и се доверете. Путин е убеден, че е на прав път.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР