Никой не е над закона. Това е едно от основните

...
Никой не е над закона. Това е едно от основните
Коментари Харесай

Йорданова: Много е притеснително главният прокурор да нарича предложението за отстраняването му нищо

Никой не е над закона. Това е едно от главните ми вярвания през целия ми професионален живот. С дейности и съответни ограничения подсигуряваме това за всеки един жител. Това сподели министърът на правораздаването в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

На мен не ми е известно да има повдигнато обвиняване против Асен Василев. Образувано е досъдебно произвеждане по съответен случай. Относно ареста на Бойко Борисов стана ясно, че има потребност от правосъдна промяна. Не може да се позволява двоен стандарт избрани случаи да не бъдат обсъждани с години, а други да се случват за няколко. Големият проблем е бавното следствие или не следствие изобщо, сподели още правосъдният министър.

По думите и е наложително да бъде извършено следствието против Борисов като бъдат изяснени всички обстоятелства обективно. И добави, че медийните изяви и изявите в обществените мрежи са значими, с цел да разбере обществото какво се е случило.

Правосъдният министър разяснява и подаденото от нея предложение за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев.

Министърът на правораздаването е установил съответни нарушавания и той е задължен да сезира пленума на Висш съдебен съвет. Това не е нахлуване. Очаквам на 4 април пленумът на Висш съдебен съвет да се произнесе по допустимостта по направеното от мен предложение. Стана ясно, че пленумът на Висш съдебен съвет ще направи всичко допустимо да си откри опрощение. Това за мен е недопустимо от правна страна, добави още тя. 

Аз чакам единствено част от основанията да не се прегледат всъщност, тъй като има други които няма по какъв начин да не се прегледат. Той назова цялото препоръчани е нищо. Много е притеснително основния прокурор да назовава правна присъда нищо. Нека да забележим по какъв начин ще се произнесе и какви причини ще изложи, разяснява Йорданова. 

Участвам в обществен спор с основния прокурор Гешев към този момент повече от година. Излагам своите причини и слушам неговите. Ние сме имали диспути по конституционни разпореждания признати от 46-то Народно заседание. Конституционния съд се произнесе коя теза е вярна, означи правосъдният министър.

Очаквам идващия основен прокурор да бъде неоспорим експерт и да има гръбнак. Да ползва закона, да зачита правата на жителите, уточни Йораднова. 

Според нея новият основен прокурор не трябва да се избира на база на ПР, който самичък би могъл да си направи повдигдайки обвиняване на Бойко Борисов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР