Никотинът може да има защитен ефект срещу заразяване с коронавирус,

...
Никотинът може да има защитен ефект срещу заразяване с коронавирус,
Коментари Харесай

Има ли никотинът защитен ефект срещу коронавируса?

Никотинът може да има предпазен резултат против заразяване с ковид, увериха френски учени, които ще стартират опити за предварителна защита благодарение на никотинови пластири в болничното заведение " Питие Салпетриер " в Париж, съобщи Франс прес.

Хипотезата е основана върху дребния брай пушачи измежду приетите в болница с COVID-19 пациенти, оповестява Българска телеграфна агенция.

До тези изводи са стигнали създателите на няколко проучвания в целия свят и на ново френско проучване, обхванало 350 приети в болница пациенти с COVID-19 и други 150 души с по-леки форми на заболяването, които са съветвали лекари.

" Едва 5 % от пациентите са пушачи, т.е. измежду засегнатите от COVID-19 пациенти пушачите са 80 % по-малко, в сравнение с измежду общото население от същия пол и на същата възраст ", означи ръководителят на проучването Захир Амура.

" Предполага се, че като се фиксира върху клетъчния рецептор, употребен от новия ковид, никотинът му пречи да проникне в клетките и да се популяризира в организма ", разясни специалистът Жан-Пиер Шанжьо от института " Пастьор " и Колежа на Франция. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР