Николов съобщи, че ще се анализира спирането на Шести блок,

...
Николов съобщи, че ще се анализира спирането на Шести блок,
Коментари Харесай

Валентин Николов С Много Важна Информация За Аец Козлодуй

Николов заяви, че ще се проучва прекъсването на Шести блок, който през вчерашния ден беше изключен за четири часа, като най-вероятно повода за случая е неприятно направена или погрешно сложена част в генератора. Според него загубата за централата от четиричасовото прекъсване на Шести блок е към 5 милиона лв..

Наскоро на двата реактора на АЕЦ " Козлодуй " е направено проучване, което е посочило, че положението на метала е доста положително и че те могат да работят още 30 години.

По мотив внезапното повишаване на цената на тока за бизнеса, продавана на борсата, Николов съобщи, че пазарът е доста динамичен, само че че на месечна основа цените на електрическата енергия у нас са измежду най-ниските в Европа.

Във вторник енергийната комисия в Народното събрание ще изслуша НЕК и бизнеса преди да реши дали са нужни спомагателни ограничения за контролиране на цената, тъй че да не бъде тя непостижима за бизнеса.

Николов разяснява, че сключването на дълготрайни контракти за доставка е най-разумното решение за индустриалците, тъй че да се предотвратят вреди от операция с цените.

Валентин Николов заяви, че се търси решение на казуса като уточни, че е допустимо да бъдат импортирани законови промени, които да задължат компаниите на ниско напрежение да излязат наложително на свободния пазар, с цел да се ускори конкуренцията сред тях и да се контролира цената, на която продават ток.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР