Николина Ангелкова проведе във Франкфурт работна среща с д-р Инго

...
Николина Ангелкова проведе във Франкфурт работна среща с д-р Инго
Коментари Харесай

Водим преговори за привличане на повече немски туристи за следващото лято

 Николина Ангелкова организира във Франкфурт работна среща с доктор Инго Бурместер, изпълнителен шеф на концерна DER Touristik за Централна Европа. 

Министърът е на работно посещаване в Германия, където с представители на интернационалния туроператор разиска начинания за увеличение на туристите към България и пренасочване на туристическите потоци към страната ни в обстановката след оповестения банкрут на най-стария международен туроператор " Томас Кук “.  

Германия е основен пазар за българския туризъм, тя се подрежда в топ 3 на страните, от които България посреща най-вече посетители. За нас е извънредно значимо да притеглим немските гости посредством разнородни артикули и услуги, тъй че да увеличим туристите в месеците май, юни и септември, съобщи министър Ангелкова. Тя уточни още, че страната ни е позната като постоянна дестинация за проведен туризъм и е доста значимо туроператорите от ранга на DER Touristik  да насочат стратегиите си към България за сезон 2020 и за идващите години. 

Летният туризъм образува към 60% от общите туристически визити в България, означи министър Ангелкова и акцентира, че туризмът е народен приоритет и посредством поддръжката от българското държавното управление за 2020 година ще работи специфичен механизъм за поощряване на проведения туризъм през маркетинга и рекламата към структуроопределящите за страната туристически пазари.

Идната седмица в България се чакат представители на DER Touristik за подготовката на сезон 2020 г, стана ясно на срещата. 

От своя страна доктор Инго Бурместер съобщи, че България е доста значим пазар за компанията. Страната Ви е красива и другарски настроена, ние желаеме да работим с нея и да стабилизираме чартърите към България, сподели той. 

Министър Ангелкова благодари за потребната среща и акцентира, че чака бъдещата  ползотворна взаимна работа да усили доста немските туристи у нас през идната и идните години.

Преди седмица министър Ангелкова бе на работно посещаване в Берлин, където организира работни срещи с Улрих Нусбаум, държавен секретар в Министерството на стопанската система и енергетиката на Федерална република Германия и с представители на управленията на TUI Group и Schauinsland-Reisen GmbH.

DER Touristik Group е европейски пазарен водач в продажбите на пътувания и всяка година обслужва над 7 млн. клиенти За да отговори на такова търсене, компанията включва 16 марки, като Dertour, ITS, Kuoni, Apollo и Exim Tours, и 25 профилирани туроператора, измежду които са Kirker и Manta Reisen. На пазарите в Германия, Англия, Източна Европа и Швейцария DER Touristik Group разполага с мрежа от 2400 туристически организации. Програмата на туроператора включва  205 тематични и пазарни каталога.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР