Николай Йоргов е един от най-талантливите и обещаващи български бойци

...
Николай Йоргов е един от най-талантливите и обещаващи български бойци
Коментари Харесай

Ники Йоргов преди SENSHI: Гответе се за фойерверки на 26-и октомври!

Николай Йоргов е един от най-талантливите и обещаващи български бойци в областта на бойните спортове. Сребърен медалист от Световното по карате киокушин на KWU за 2013 година, нееднократен републикански първенец, първенец на Япония, вицесветовен първенец по ръкопашен пердах жанр шинкеншобу, до момента няма загуба на кръга на SENSHI.

На 26 октомври в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта във Варна Йоргов ще се изправи против един от 100-те най-хубави каратисти в света - японеца Джо Миахара. На арената на SENSHI Миахара и Йоргов ще се бият в категория до 80 кг в жанр фул контакт карате, където са разрешени удари в главата, с лакти, както и хвърляния. Готов ли е българският ас за тежката борба - вижте в изявлението с него:

Ники, на 26 октомври ще се качиш на кръга на SENSHI за 4-ти път. Разкажи ни по какъв начин върви подготовката ти?

Подготовката върви по проект. Успях да вляза бързо във форма, даже изиграх един прелиминарен мач на републиканското в Шумен преди по-малко от месец. Там изпробвах нов вид игра и опитах нови способи за водене на багра. Остават ми още няколко дни, в които да изостря оптимално, това което градихме с треньора ми до момента. Ще изляза подготвен, изрично. Подготвил съм и изненади, ще съм непредвидим на кръга.

На галата на 26-ти октомври във Варна ще се биеш против един от 100-те най-хубави киокушин бойци в света. Познаваш ли го, срещал ли си се с него преди?

Не съм се бил против него до момента. Виждал съм го през 2014 година по време на шампионат в Япония, само че не успяхме да се срещнем от близко на кръга. Аз самият чакам да е доста квалифициран, тъй като японците са бойци и постоянно са били. Преди броени дни дори е изиграл профи среща по разпоредбите на WKFO kyokushin. Сериозен играч е - с доста шампионати зад тила си. Смятам, обаче, че имам повече опит в жанр К-1 и ще се усещам по-удобно на кръга. Очаквам зрелищна борба, от която имам вяра, че мога да победя.

Каква е тактиката ти за този мач?

Стратегия имам и ще я видите на четвъртото издание на SENSHI. Сега няма да скапвам изненадата. Достатъчно е да знаете, че фойерверки ще има. Много се веселя, че ще се удрям на родна земя, тъй като публиката е най-големият мотиватор за победа.

Имаш ли обред, който изпълняваш преди дуел?

Представям си по какъв начин надвивам, пресъздавам си успеха с най-малки детайлности. Преди дуел се стремя да съм спокоен, да не влагам огромни страсти в странични действия. Обичам да извозвам време самичък, със себе си, и да си припомням предходни шампионати, да проучвам грешките си, с цел да не ги дублирам доколкото е допустимо.

Ти си единственият войник, който е взел участие във всички издания на галата от самото й начало. Какви са упованията ти за SENSHI 4?

Очаквам доста мощна галавечер. Файт картата е подредена по този начин, че слаб мач няма да има. Организацията, както видяхте до в този момент, е на доста професионално равнище, тъй че на 26-ти следва нещо грандиозно.
 Атанас Божилов и съперникът му от Беларус в вербален дуел дни преди SENSHI
Атанас Божилов и съперникът му от Беларус в вербален дуел дни преди SENSHI

Наката не остана задължен на противника си

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР