Николай Учиков говори за приключилата тежка част от подготовката като

...
Николай Учиков говори за приключилата тежка част от подготовката като
Коментари Харесай

Николай Учиков: Вкъщи хората палят искрата да печелим! Бъдете с нас

Николай Учиков приказва за завършилата тежка част от подготовката като за международно на високопланинската база „ Белмекен “. От 13 август волейболните национали стартират финалната част от тренировките си за шампионата на планетата. Тя ще е във Варна, където „ лъвовете “ играят мачовете си от първата фаза на международното състезание по волейбол за мъже.

„ Лъвските сърца си ги имаме. Досега работихме за физика - с доста катерения на Белмекен. Но занапред имаме още какво да вършим в залата. Нещата наподобяват добре. Физически сме добре. Надявам се, че, както и през 2015 година, когато правехме лагер в Белмекен преди Европейското състезание, в този момент ще е същото – тежък, само че доста потребен. Вярвам, че имаме въздух като за международно “, сподели 31-годишният диагонал.
Учиков описа и за възприятията, които изпитва, излизайки пред цялостните зали в България. Той насочи апел към вярната волейболна аудитория да бъде част от постигането на успехите и по време на международното през септември.

„ Бъдете с нас. Много от посланията към публиката звучат клиширано. Но когато играеш у дома, хората са прочувствени, поддържат те, има моменти, когато това е повече от задоволително да се появи искрата и да се промени развоят на мача в позитивна посока. Има моменти, когато е мъчно. Тогава факторът аудитория е спомагателният подтик. Той е сложен за разказване с думи. Във Варна постоянно е по този начин. Това са страсти и усеща, които могат да се изпитат единствено в залата. Каня всички, които желаят да изпитат тези страсти, да дойдат и да ни поддържат. Ще се опитваме да вършим постоянно най-хубавото, на което сме способни. Дори когато не се получава, отново ще се опитваме да го вършим – точно поради хората и това, което те ни дават “, съобщи Ники Учиков.

България е в Група D от първата групова фаза от шампионата дружно с Куба, Финландия, Иран, Полша и Пуерто Рико. Първият мач на България от Световното състезание е против Финландия от 20,30 часа на 9 септември. Двубоите от първата фаза във Варна не престават до 18 септември. Положителни резултати водят " лъвовете " до втората фаза в " Арена Армеец " в София от 21 до 23 септември.

Билети за Световното състезание по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „ Арена Армеец “, гр. София, на www.eventim.bg, както и от формалната страница на шампионата: italy-bulgaria2018.fivb.com.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР