Николай Цачев от шуменското село Хитрино, за когото , като

...
Николай Цачев от шуменското село Хитрино, за когото , като
Коментари Харесай

Кольо Цачев от Хитрино отиде в старчески дом

Николай Цачев от шуменското село Хитрино, за който, като последния без покрив, който чака настаняване в обществено заведение, от вторник е настанен в Дома за остарели хора в Шумен. Преди това за седмица той беше при подобаващи условия в Кризисния център в града.

Настаняването му в старческия дом е станало допустимо с помощта на дирекциите „ Социално подкрепяне “ в Шумен и в община Венец, оповестяват за медиите оттова и изясняват процедурата. На 20 ноември благодарение на обществените служащи Кольо, както го знаят всички, подал заявление в Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Венец за прилагане на услугите на Дома за остарели хора в Шумен. Желанието му за настаняване е поради претърпяна интервенция на става, затруднено самообслужване и утежняване на здравословното му положение. Документите му са били обработени и ориентирани със поръчка за предпочитано настаняване.

Както „Труд“ писа, колоритният хитринчанин обитаваше фургон откакто къщата му, в която живееше самичък, бе разрушена от гърмежа на 10 декември. Комисия реши, че няма по какъв начин да се възвърне. Тя се гради от основи със средствата /5 млн.лв./, отпуснати от страната за покриване на обществени потребности на потърпевшите в Хитрино. Ще бъде подготвена идната година.

Сега Цачев е подпомаган с целева помощ за отопление, оповестяват обществените. Бил е подпомаган и с месечни помощи по реда на чл.9 от Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне, както и с еднократна помощ в размер на 325 лева, отпусната след случая в Хитрино. Освен това Обществения съвет осребри и интервенцията му за промяна на ставата в размер над 3 000 лева

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР