„Николай Табаков разказва горчивия и недъгав наш животец, събрал го

...
„Николай Табаков разказва горчивия и недъгав наш животец, събрал го
Коментари Харесай

Романът Нула време с премиера в Перото

„ Николай Табаков споделя горчивия и уродлив наш животец, събрал го в някакво дунавско градче.

Прави го благо-иронично, като и самичък се намесва в действието, прикрит под буквите Н.Т.

Алхимията на описа сплавя ведно човешкото живеене (с неговите глупости и простотии), компресира времето и дестилира сместа до един отговор. Защото се пита за смисъла на живот.

А той е, упорства Н.Т., в самия живот с неговата ненакърнима безкрайност. В оня живот, който е безкрайна любовна среща и чийто личен смисъл е индивидът. “ – Георги Каприев.

„ Нула време” е разказ за безсмислието, само че и за постоянно наличния смисъл. Една книга-утеха за нежния човек с неизброимите му желания, с честата липса на религия в себе си, с непрекъснатото чувство за обърканост. Книга за опцията животът да бъде различен, по-добър. Роман, който пренарежда и доизмисля легенди, приказки, суеверия, вярвания и упования с една съществена задача: да промени Човека, да го преобърне откъм доброто; откъм безкрайната любовна среща. Всъщност Николай Табаков ни показва самобитна прослава на любовта, посредством която светът се пренаписва, с цел да се трансформира в място на светостта и светлината. “ – Лора Динкова.

Заповядайте на представянето на книгата „ Нула време “ от Николай Табаков. Романът ще бъде показан от Георги Каприев и другари на 10.10. (четвъртък) 2019 година – 18,30 ч. – Литературен клуб „ Перото “, НДК. След двете министър председатели в Ловеч и Карлово следва показване на „ Нула време “ в градовете Димитровград (03.10), Хасково (04.10), Русе (18.10), Варна (01.11), Велико Търново (08.11), Ямбол (21.11), Свищов (22.11), Силистра ( 13.12). И незабавно по-късно ще дойде (на пръсти) Новата година, а с нея- още градове. Авторът на романа Николай Табаков е роден в с. Мандрица, Ивайловградско, през 1956 година Живее географски разпиляно или географски любознателно – Димитровград, Видин, София, с. Яврово. Междувременно приключва Българска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски “. И отново в това време се оказва създател и шеф на издателска къща „ Анубис “.

Николай Табаков е създател на над 10 книги, някои от които са издадени и в Русия, Сърбия и Германия. През 2009 година печели Наградата „ Роман на годината “ на Съюза на българските писатели с „ Няма да е все по този начин “. Други по-известни негови романи са „ Изгубеното потомство “ (1994), „ Пинокио “ (2001), „ Романът Ес “ (2007), „ Да “ (2011), „ Ветровете ни мраморни “ (2017). Романът на Николай Табаков „ Нула време “ не се чете за нула време. Просто времето на прочита е притегателно незабелязано. Пред изкушеното читателско око се взривява приказност от облици, изложба от „ чешити “, калейдоскоп от цветни елементарни, редови персони, та до самия завършек на романа, който ни обдарява с чувството, че и в най-незабележимия човек има личен космос, съпоставим с същинския в тайнствата на човешката неповторимост.

Малкият град оживява в „ Нула време “, където мисълта за смисъла на живота и битовите дребнотемия съжителстват в необявено помирение, откровеният смях не страни от трагичното, а тъгата и болката търсят в смеха бягството от своята наложителност. Прочетете тази книга. Колоритният език, приказваме и умствен, тръпката на истинното и достоверното няма да ви изоставен до последния й ред.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР