Николай Панайотов- от плът и цвят, заобиколен от греещите си

...
Николай Панайотов- от плът и цвят, заобиколен от греещите си
Коментари Харесай

Николай Панайотов закри изложба в Нирвана


Николай Панайотов- от плът и цвят, заобиколен от греещите си платна, направи finissage на своята галерия в изложба Нирвана. Повече от 175 души се появиха на този настоящ артистичен адрес с цел да поднесат почитанията си на художника, живеещ и работещ в Париж. Художник с ярка визия за нещата от живота, надалеч от сипаничавите облици на елементарното и мрачното, от силуетите на оплаквачките и стенещите пейзажи на маститите си прародители, Николай Панайотов е освен проводник на истински хрумвания само че е и техен способен тълковник и държател.

Галеристът и филантроп Ники Младжов, наименуван от ценителите българския Амброаз Волар, даде бяла светлина на тази сбирка, в която няма напрежение или съревнование, има единствено покой, доброта, вяра и срам. Николай пренареди изложбата си, с цел да и вдъхне нов живот, преди картините да потеглят към новите си притежатели или галерии. Акрошаж е името на този тип прощаване с едно място и хора и тръгване към друго. Както в живота пренареждаме хрумвания, багаж или отношението си към живота, по този начин вършат и художници като Николай. Всичко от което има потребност един създател като Панайотов е Анри Перюшо- обективния биограф, съучастник в гения и страстите и в същото време неутрален критик на другите епизоди в творчеството.


Сред гостите бяха легендата Михаил Белчев със брачната половинка си, ръководителят на Български земеделски народен съюз и претендент за евродепутат Николай Ненчев, топ нотариусите Милена Георгиева и Весела Ивчева, бизнесдамите Мая Хътчинс, Силвия Шонлебе, Таня Китик, арх. Мария Батоева, посетители от Франция, Швейцария, Израел, колекционери на Панайотов от Съединени американски щати и Канада. Куратор на закриването и водещ бе лорд Евгени Минчев, който също има над 12 платна на художника.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР