Николай Николов остана извън избраниците на треньора Силвано Пранди за

...
Николай Николов остана извън избраниците на треньора Силвано Пранди за
Коментари Харесай

Ники Николов: Представях си различен край за мен в националния отбор

Николай Николов остана отвън избраниците на треньора Силвано Пранди за олимпийската волейболна подготовка във Варна. Роденият на 29 юли 1986 година център показа пред " Тема: Спорт " с какви усеща е приел освобождението си от отбора и очаквал ли е сходна развръзка след Лигата на нациите.

Ники, по какъв начин приемаш решението да не попаднеш в разширения състав за олимпийската подготовка?

- Съвсем обикновено. Единственото, особено за себе си приказвам, ми беше забавно да схвана повода, заради която не попадам в състава. Не я знам каква е.

Имаше ли индикации, че ще останеш отвън състава?

- Индикациите бяха нулеви. Смятам, че съм подобен човек и щях да схвана, в случай че има нещо, само че тук нямаше даже и лек намек.

Разочарован ли си?

- Това са неща, които се случват. Рано или късно щеше да пристигна моментът, в който аз или някой от останалите момчета, които не сме попаднали в състава, да приключим с националния тим. Със сигурност не ми се искаше да е по този метод. Въртят се клюки най-различни за повода, само че виждам да не им обръщам внимание.
 Снимка 310222
Източник:

Означава ли това край с националния екип за теб? Вратите въпреки всичко не са затворени дефинитивно...

- Казвам го от позиция, че 33 години не е дребна възраст. За всеки един е доста релативно - някой може да играе до 30, различен до 40. В момента към момента ми е мъчно да го проумея и да схвана какво се случва, по тази причина не желая да върша мнения. Да погледнем и от другата страна - това е националният тим на България и на него му следва значимо съревнование след 30-40 дни, без значение дали ние попадаме в него или не. На всички ни се желае той да върви нагоре, тъй като това е добре за България като цяло.

Нямаше ли да е по-неприятно, в случай че си в състава, само че останеш запаса в решителните мачове?

- Най-важното сега е България да се класира на Олимпийските игри. Независимо кой ще бъде на игрището. Въпреки че не сме там, поисквам триумф на българския народен тим и откровено ми се желае той да се класира на Олимпийските игри, тъй като това не се случва всеки ден. Да играеш на Олимпиада е нещо доста влиятелно за всеки играч. Ние, няколко индивида от освободените, имахме опцията да попаднем на Игрите и беше ужасно наслаждение и привилегия да играем там. Тъй като в отбора има много нови момчета, ненапълно дебютанти, да им пожелаем триумф и нека съумеят да усетят тръпката, която ние изпитахме тогава.
 Николай Учиков: Озадачен съм от решението на Пранди
Николай Учиков: Озадачен съм от решението на Пранди

" Важното е тимът да съумее по някакъв метод да е във върхова форма за олимпийската подготовка "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР