Николай Нанков е човек с натрупан опит и компетенции, които

...
Николай Нанков е човек с натрупан опит и компетенции, които
Коментари Харесай

Аврамова за Нанков: Личната вина е нещо различно от политическата отговорност

Николай Нанков е човек с насъбран опит и пълномощия, които би трябвало да се употребяват. Ресорът му е благоустройство, геозащита, ВиК. Министерство на регионалното развитие има добър и способен екип. Личната виновност е нещо друго от поемането на политическа отговорност. На мястото би трябвало да се откри подобаващият човек. Смятам, че той е подобаващият човек, на мястото на което се намира. Приемам всевъзможни хрумвания от целия екип, само че решенията ги взимам аз. Аз съм подготвена да нося и своята, и политическа, и морална отговорност. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова пред bTV.

Припомняме, че някогашният министър Николай Нанков подаде оставка поради трагичния случай край Своге, при който починаха 20 души, само че скоро по-късно беше върнат във ведомството като заместник-министър.

Относно " Джи Пи груп " Аврамова съобщи, че " подозренията занапред ще бъдат разследвани. В момента тече процедура за строителството на тунел Железница. Има обжалване, което е отхвърлено, само че чакаме дали ще има такова на Върховен касационен съд. Ако и то бъде отхвърлено ще би трябвало да предложим осъществяването на " Джи Пи Груп ", само че чакаме отвод от строителството на тунел " Железница ".

Министърът посочи, че с " компанията са подписани 10 контракта, като по два от тях тече инспекция на място от ръководещите органи. В две общини в София няма инспекция, защото Столична община не е подала искане за такава. "

Във връзка с пътния сектор София-Своге, където стана тежката автобусна злополука, министърът изясни, че компанията към този момент преасфалтира този сектор.

" Текат процесуално-следствени дейности. Нека да изчакаме резултатите от следствието и този който има ангажимент да построи този сектор, ще го направи. Тече одитна инспекция на целия път, към момента не е подготвен отчетът, когато стане, ще оповестим на всички. Гаранцията на този път изтича края на тази година. Много беше изговорено по тематиката. Нека да изчакаме ", съобщи Аврамова.

Министърът увери, че ще има решение, което ще откри отговорните и те ще си понесат наказването.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР