Николай Малинов е участвал в схема за пране на пари

...
Николай Малинов е участвал в схема за пране на пари
Коментари Харесай

Пари и нареждания от чужбина получавал Николай Малинов

Николай Малинов е взел участие в скица за пране на пари с непознати жители . Това стана ясно от думите на ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев пред депутатите във връзка шпионския скандал " Русофили " . Родното ФБР разполага с данни, че Малинов е изготвил докладна бележка на съветски език по отношение на нуждата от геополитическата преориентация на България и за план " България ". В тази докладна бележка се предлага да бъдат провеждани редица мероприятия, свързани с избрани дейности в областта на вътрешнополитически живот, които да доведат до такава смяна в ориентацията на страната, разясни Георгиев.

Малинов е разследван за закононарушения срещу финансовата и кредитната система на страната и сътрудниците на ДАНС открили скица за пране на пари. При извършените мероприятия е добита информация, че тази скица се употребява за трансфер на финансови средства от съветски жител , който е началник на непознатата организация " Двуглав Орел " , уточни още ръководителят на ДАНС. Чрез построената скица се финансирали мероприятия, които засягали националната сигурност на страната. Две организации обществено са заявили, че водят хибридна война против Запада.

Малинов поддържа дълготраен контакт с тези жители , разясни Георгиев. Често получавал средства от тях, както и нареждания .

Вътрешният министър Младен Маринов пък разясни, че след постъпила информация са арестувани осем души за 24 часа. Проведени са разнообразни дейности като огледи, претърсвания, обиски в Перник, София и Брезник. Повече информация той не можа да разкрие с мотив че следствието сега тече.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР