Николай коментира остро посещението на римския папа Франциск в България.

...
Николай коментира остро посещението на римския папа Франциск в България.
Коментари Харесай

Дядо Николай със странен коментар за посещението на папата

Николай разяснява остро визитата на римския папа Франциск в България. В словото си пред християните в църквата " Свети Георги “ в Пловдив той дефинира това посещаване като политически акт, " който цели да се обединят всички църкви към Рим и когато пристигна Антихристът, папата да го посрещне “. Според владиката Българската православна черква няма по какъв начин да поддържа това по религиозна линия.

" Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната страна Ватикана, само че никой не може да ни принуди за общо свещенодействие с него “, сподели митрополит Николай. " Никой не желае разделянето, всички ние желаеме християнските църкви да се обединят. Но ония държавници и политици, които желаят да осъществят това обединяване, целят тъкмо противоположното “, добави митрополитът.

" Нали знаете, има и вяра на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е допустимо да се сплоти светлината и тъмнината “, разяснява още владиката.

Според него визитата на римския папа Франциск е било подготвяно от дълго време и е почнало с медийна акция против Българската православна черква.

" Тук не става дума за моя часовник. Става дума за всичко, което Светият Синод реши и не реши. Тази акция бе готова, с цел да пристигна папата и да бъде разгласен за Свети отец, живеещ в мизерия и беднотия “, разяснява още пловдивският епископ.

Според него замисълът на всичко това е да се обединят всички религии към папата, та като пристигна Антихриста папата да го посрещне, а посредством него и всички, които са с него. " Ние няма да се откажем от православието. Не сме се отказали от православието и през петвековното иго. Робството бе победено от православието. Само то ще ни освободи. А кой може да каже, че йеродякон Игнатий – Васил Левски е бил плебей по време на робството? Той беше свободен, тъй като бе православен. “, сподели още пловдивският митрополит Николай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР